Част от таван падна върху четирима души и по чудо

...
Част от таван падна върху четирима души и по чудо
Коментари Харесай

Част от таван падна върху четирима души в болница в Ботевград

Част от таван падна върху четирима души и по знамение няма тежко потърпевши. Това се случва в поликлиниката към болничното заведение в Ботевград, заяви.

Инцидентът се случва през вчерашния ден към обяд в кардиологичния кабинет . В него са се намирали доктор, пациент със синдром на Даун и две придружителки на пациента.

По думите на една от тях се е чул мощен екот, след което за секунди стотици части мазилка с разнообразни размери са се стоварили върху главите им.

Най-тежко потърпевшата жена е настанена в хирургията, като към този момент положението и е устойчиво. Цветелина чака резултатите от проучванията, които да покажат има ли черепно-мозъчна контузия и комоцио. Дотогава ще остане под наблюдаване в болничното заведение. От случая помни откъслечни неща.

Едни големи парчета бяха. Вчера задачите ми пръсти бяха сини . Частично изгубих схващане тъкмо в този миг. Докторът стана, поизтупа се, видя, че му няма нищо. Аз гледах да не ставам, тъй като мен грубо ме заболя главата. Имах удар откъм гърба ”, описа Цветелина Кирилова.  

 Гледайки фотосите, направени секунди след сриването на част от тавана, Цветелина осъзнава, че в действителност шансът е бил на нейна страна.
 
„ Много съм щастлива, че съм жива. Живея втория си живот ” , декларира Цветелина.

Лекарят - доктор Иванчо Иванов, който също е бил в кабинета по това време, удостоверява, че е било същинско знамение, че няма тежко потърпевши.

„ Имаше много огромни и тежки части, които в случай че бяха попаднали непосредствено върху главата на човек, можеха да провокират съществени контузии ”, изясни доктор Иванов.

В болничното заведение, в чиято постройка е и поликлиниката, се прави главен ремонт с тежка техника. Цветелина допуска, че може мощни трептения от строителна активност да са причина за случая. 

От общината отхвърлиха допустима връзка с ремонта на болничното заведение, само че потвърдиха, че самата поликлиника не е ремонтирана от 60-те години. Лекарите сами стопанисвали кабинетите си. 

„ До момента ние в Общината не сме получавали сигнал, че е компрометирано нещо в този съответен кабинет, само че в действителност през днешния ден разбрахме, че предходната година е имало наводняване там на горния етаж и може би за жалост това, което се е случило е в резултат на това наводняване. Към момента не е постъпвал подобен сигнал от наемателите, другояче бихме взели своевременни ограничения ”, сподели Борис Борисов, зам.-кмет на Ботевград.

Днес стартира разчистването на падналите парчета, а на следващия ден ще бъде подложен окачен таван. След като бъде изписана, потърпевшата пациентка е безапелационна, че ще търси правата си в съда.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР