Част от таксите, събирани на Дунав мост при Русе да

...
Част от таксите, събирани на Дунав мост при Русе да
Коментари Харесай

Кметът на Русе иска част от таксите от Дунав мост да са за общинския бюджет

Част от таксите, събирани на " Дунав мост " при Русе да остават в локалния общински бюджет. За това упорства кметът на крайдунавския град Пенчо Милков.

Към момента за прекосяване на оборудването от България към Румъния се заплаща 2 евро за автомобил, а за камионите от 12 до 37 евро.



„ В закона написа, че „ за уреди, каквито съставляват мостовете, страната може да вкара такси “. Е, въвела е. След което написа, че „ тези такси може да се разходват за “ и изреждат защо, в това число написа и за инфраструктура в общините. И надлежно моето искане е изпълнителната власт да прозре, че Русе просто е сборен град, в който се стопира голям поток... И аз желая част от таксите да остават, с цел да можем да си поддържаме инфраструктурата. Отделно на това, тези газове. Това по какъв начин се компенсира? Това нещо го дишаме всички. Знаете ли, че над 2 000 камиона дневно, над 100 рейса дневно, 2 200 леки коли дневно. Това са газове, които други градове не са принудени да изтърпяват “, разяснява кметът Милков.

Заместникът му Димитър Недев, отговарящ за комуналните действия в Община Русе напомни, че бул. „ България “, който е част от републиканската пътна мрежа и съществена връзка с " Дунав мост ", по документи към момента е строителна площадка.



През 2009 година 7-километровият път беше публично открит и въведен в употреба след 3-годишен главен ремонт за 10 млн. евро, а в това време изпълнителят банкрутира.

„ Булевардът към момента е строителна площадка,не е въведен в употреба, няма акт 15. Де факто ние се движим по път, който не е път “, добави Недев.

Репортер: Андрей Кючуков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР