Част от таксиметровите шофьори в столицата готвят протест пред Столична

...
Част от таксиметровите шофьори в столицата готвят протест пред Столична
Коментари Харесай

Столични таксиметрови шофьори искат дневна тарифа 1 лв./км

Част от таксиметровите водачи в столицата готвят митинг пред Столична община на следващия ден. Те упорстват да се вкара минимална цена за транспорт на пасажери. Тя би трябвало да бъде 1 лев на километър денем и 1,14 през нощта. Сега приблизително плащаме надлежно 0,79 лева и 0,90 лева

Според Спас Атанасов от камарата на таксиметрови водачи и превозвачи сегашните цени са „ прекомерно ниски”: „ Фирмите, с цел да завоюват оферират по-ниска цена, тази цена е под себестойност и таксито и колата са на загуба”.

И до момента в който таксиметровите водачи готвят протестни дейности на следващия ден, от Столичния общински съвет оповестиха, че към този момент е поръчан експертен разбор за установяване на оптималната и минимална цена.

„ Не можем просто да се доверим на някакви изказвания, че тази или онази цена е обективна – това би трябвало да бъде направено със съответната финансова аргументация от специалисти”, добави Емен Герджиков, ръководител на Столичен общински съвет.

--> Решение за вероятно въвеждане на минимална цена за такситата и за смяна на оптималната в София столичните общинари би трябвало да вземат края на януари.

Недоволство има и по различен параграф. Декември е и месецът, в който таксиметровите водачи вадят разрешителни за идната година и заплащат 850 лева патентен налог. Това води до липса на коли през празничния месец – сред 15 и 20%.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР