Част от структурите на ДПС са против последните решения на

...
Част от структурите на ДПС са против последните решения на
Коментари Харесай

Структури на ДПС искат Доган да се намеси заради чистките в партията

Част от структурите на Движение за права и свободи са срещу последните решения на управлението на партията , което настоя знакови депутати да поемат отговорност с оставки за ниските резултати на партията по места или поради по-малко извоювани гласове. Първа ПГ напусна Филиз Хюсменова . В края на седмицата пристигна искане Рамадан Аталай да излезе от Народното събрание.

В същото време структури на партията излязоха в поддръжка на дългогодишния депутат и желаят почетния ръководител Ахмед Доган персонално да се намеси. Общинският съвет на Движение за права и свободи в Първомай и кметовете в района са излезли с писмо до почетния ръководител, в което възразяват против инсценираното искане за снемане на доверието от Рамадан Аталай. Нещо повече - в писмото си те се солидаризират с Рамадан Аталай и показват поддръжката си за него. " Считаме, че несъобразяването с устава на партията, грубият и престъпен метод на импортираното предложение от Юксел Расим - регионален ръководител на Движение за права и свободи, не може и не следва да породи какъвто и да е резултат и се явява незначително ", пишат от структурата в Първомай до Доган. Според тях за резултатите в Пловдив - област не е отговорен единствено депутатът, а аргументите са сложни.

И структурата в Асеновград излезе с декларация до Ахмед Доган, в която показват паниката си от протичащото се в партията. Те упрекват Юксел Расим в липса на интензивност по време на акцията. Освен това те напомнят на почетния ръководител, че неведнъж са посочвали по какъв начин и от кого е образувано болшинството в Областния съвет на Движение за права и свободи, чиято цел, съгласно тях е, съзнателно да се отстрани гръбнакът на структурата в Пловдив област . Структурата в Асеновград също по този начин се оплаква, че назначеният заместник-областен шеф на Пловдив, който е от Движение за права и свободи, не е разискван със структурата, а е бил изтъргуван от регионалния ръководител на партията, като структурата се афишира изрично срещу.

" Считаме сходни дейности за извънредно омерзителни към работата на цялата общинска конструкция, към работата на националния ни представител и към всички членове и симпатизанти на Движение за права и свободи ", пишат от Асеновград до Ахмед Доган. Те се афишират изрично срещу търгуването. " Не желаем замяна на Движение за права и свободи ", пишат още те. С остра декларация и в отбрана на Аталай излиза и структурата в Кричим, както и в Куклен .

Структурите от област Кърджали пък питат Ахмед Доган какво става в партията и показват подозрение, че дейностите по места са съгласувани с него като категорично акцентират, че той е техният водач. Те също упорстват за неговите насоки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР