Част от стената на кея към лесопарк Росенец е изградена

...
Част от стената на кея към лесопарк Росенец е изградена
Коментари Харесай

Част от лесопарк „Росенец“ е без строителни книжа

Част от стената на кея към лесопарк „ Росенец ” е построена без нужните строителни разрешителни. Това е открила инспекция по документи и на място Дирекцията за народен строителен надзор по предписание на министъра на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов.

ДНСК не е разкрила строителни бумаги в община Бургас, нито претенции за издаване на позволение за градеж за преустрояване и удължение на хидротехническо оборудване „ Кейова стена “, построено в акваторията на Черно море, се споделя в прессъобщение, публикувано през днешния ден.

Стената на кея е увеличена от 1029 кв. м на 5838 кв. м с изменение на кадастралната карта през 2020 година, излиза наяве от предоставените кадастрални скици. Съгласно тях  обектът се води аграрен парцел. От Службата по геодезия, картография и кадастър в Бургас е издадена схема на парцела, предопределен за пристанище, с вписан притежател „ Хермес Солар “ ООД, според констативен нотариален акт от 2020 година В него е записано, че парцелът се състои от две съществени елементи – северна и западна, построени на два стадия в акваторията на Черно море през 70-те и 80-те години на ХХ век.

При инспекцията на място инспекторите от ДНСК откриват, че обектът „ Кейова стена “ съставлява стоманобетонна подпорна стена – вълнолом и стоманобетонен г-образен пристан. Приблизителната дължина на оборудването е 280 метра и се състои от северна част с приблизителна дължина 175 м и западна – 105 метра дълга.

От огледа на място излиза наяве, че към 50 м от дългата северна част на стената е остаряло строителство. Бетонът е обрушен и тук-там има оголена, мощно корозирала армировка. Върху нея е положена нова бетонова настилка. Новото строителство обгръща цялата къса част и към 125 м от дългата част, което се удостоверява от кадастралните скици и от сателитните фотоси. За новото строителство не са открити нужните строителни бумаги, в това число позволение за градеж.

ДНСК ще разпореди на външни експерти в детайли проучване и на подводната основа на парцела, въз основа на което ще предприеме законосъобразни дейности по случая.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР