Част от Стара Загора ще остане без вода oт 9:00

...
Част от Стара Загора ще остане без вода oт 9:00
Коментари Харесай

Част от Стара Загора остава без вода

Част от Стара Загора ще остане без вода oт 9:00 до 17:00 часа.

Причината е монтажни действия по осъществяване на план по Оперативна стратегия " Околна среда " (ОПОС) за реорганизация на водопроводната и канализационна мрежа в Стара Загора, оповестиха от пресцентъра на " Водоснабдяване и канализация " ЕООД.

Без вода ще бъдат потребителите в карето от улици: на юг от ул. Августа Траяна “ до бул. „ Цар Симеон Велики “ и на изток от ул. „ Д. Наумов “ до бул. „ Патриарх Евтимий “; на юг от бул. „ Цар Симеон Велики “ до бул. „ Славянски “ и на изток от бул. „ Патриарх Евтимий “ до ул. „ Стефан Сливков “

Със разстройства в налягането ще бъде зоната на юг от ул. „ Христина Морфова “ до бул. „ Цар Симеон Велики “ и на изток от бул. „ Патриарх Евтимий “ до бул. „ Крайречен “

По време на плана, който се извършва от " Водоснабдяване и канализация " ЕООД, ще се реализира замяна на над 40 километра водопроводна мрежа и реорганизация на близо 17 километра от канализационната мрежа в града.

Предвижда се отделяне на общо 14 водомерни зони в централните квартали на града, в които ще се мери подадената и употребяваната вода, ще се наблюдават дебит и налягане.

Целта е разтоварване на мрежата и предпазването ѝ от препълване при интензивни дъждове.Проектът ще се осъществя до края на 2023 година в градовете Стара Загора, Казанлък, Чирпан и Раднево. Общата стойност на плана по ОПОС е близо 122 млн. лв..
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР