Част от сръбските военните са започнали да се оттеглят от

...
Част от сръбските военните са започнали да се оттеглят от
Коментари Харесай

Сръбски военни се оттеглят от границата с Косово

Част от сръбските военните са почнали да се отдръпват от границата с Косово. Това разяснява представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби по време на постоянен брифинг с медиите във Вашингтон. На този декор стана ясно, че полицията в Сърбия е арестувала Милан Радойчич – политикът, който призна, че е взел участие в заговора за престрелката в село Банска.

В Белград във вторник беше арестуван сръбският политик Милан Радойчич, който призна, че е взел участие в смъртоносната престрелка в Северно Косово, при която починаха четирима души. Радойчич към този момент е предаден на прокурор. Съдбата му остава неразбираема, защото за него се знае, че е доближен до президента Александър Вучич и е вицепрезидент на партията „ Сръбска листа “, която е преобладаваща в Северно Косово. В изказване сръбското вътрешно министерство сподели, че полицията е претърсила жилището и други пространства на Милан Радойчич в Белград. 

На този декор, представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби осведоми, че Сърбия е изтеглила част от военните си елементи от границата с Косово. НАТО от своя страна позволи изпращането на спомагателни войски в задачата КФОР и Англия реши да изпрати 200 бойци. Румъния също ще изпрати спомагателен контингент от към 100 души.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР