Част от спрените нощни автобусни линии в София може да

...
Част от спрените нощни автобусни линии в София може да
Коментари Харесай

Предложено е да възстановяват поетапно нощните автобусни линии в София

Част от спрените нощни автобусни линии в София може да бъдат поетапно възобновени. Предложението е на общинските съветници Карлос Контрера, Зафир Зарков и Борис Бонев. То ще бъде гласувано на следващия ден на съвещание на Постоянната комисия по превоз към Столичния общински съвет. Линиите ще получат нова номерация и ще имат леки промени в маршрутите. Предложението е поетапно да се възвърне придвижването на нощните автобусни линии. N1, N2, N3 и N4 при следните условия:

- Линиите да работят всяка вечер (целоседмично);

- Постоянни шпации на придвижване - 60 минути;

- Всички линии да имат начални и последни часове на потегляне, надлежно в 00:00 часа и в 04:00 часа от пл. " Княз Александър I " към крайните точки на маршрутите, както и условието 5-минутен престой за прехвърляне на пасажери на пл. " Княз Александър I " ;

Предвиждат се промени в маршрутите на N 3 и N 4. - N 3 - от спирка с код 1219 „ ОЦ Овча купел " напряко по бул. " Президент Линкълн ", наляво по бул. " Овча купел ", напряко по бул. „ Никола Мушанов ". бул. „ Възкресение " и по споделеното трасе до бул..Лл. Стамболийски ", надясно по бул. „ Александър Стамболийски ", наляво през площад „ Света Неделя " и по маршрута до спирка с код 2107 „ Метростанция Хаджи Димитър ", надясно по ул. „ Левски древен ", наляво по ул. „ Тодорини кукли " и по маршрута на автобусна линия № 120 до спирка с код 2430 „ ж.к. Левски Г ". Маршрутът се трансформира в двете посоки. - N 4 - от ж.к. „ Гоце Делчев " по маршрута си до спирка с код 1301 „ Пл. Ручей ", наляво по бул. „ Акад. Иван Евстатиев Гешов ", надясно по ул. „ Георги Софийски ", напряко по бул. „ Прага " и по маршрута си до ж.к. „ Дружба 2 ". Маршрутът се трансформира в двете посоки.

Поетапното възобновяване на употребата на нощния превоз в столицата да бъде, както следва: За линии N1 и N2 най-късно до 30.10.2023 год.; За линии N3 и N4 най-късно до 31.12.2023 год. Включването на услугата " нощен превоз " към годишната абонаментна карта, ще разреши на притежателите на този превозен документ да употребяват нощните линии без нужда да закупуват от кондуктор билет/карта за пътешестване с нощен превоз на стойност 2.00 лева.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР