Част от смисъла на свободата е държавата да бъде истинска

...
Част от смисъла на свободата е държавата да бъде истинска
Коментари Харесай

Проф. Атанас Семов: Предстоят избори, за които нямаме партийни програми

" Част от смисъла на свободата е страната да бъде същинска страна, а не териториалност. Европа ни следи доста деликатно и е наясно с това какво се случва и не се случва в България и мисля, че можем да чакаме поредност от знаци, че нашата визия за нормалност не съответствува с европейската визия за нормалност ". Това съобщи в " Още от деня " по Българска национална телевизия конституционният арбитър проф..
Така той разяснява новината, че седем от общо десетте изпратени от Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет номинации за делегирани прокурори към новосъздадената Европейска прокуратура са били оспорени като несъответствуващи. Според него смисълът на закона е в това да подсигурява законността и правата на обособения човек. По думите му в голяма част от случаите това не е реалност, защото смисълът на свободата и през днешния ден остава неразбираем. " Смисълът на свободата не е да имаш лична страна, а страната да работи за нацията и за жителя ", безапелационен бе той.
 Атанас Семов: Резолюцията на Европейския парламент е по едно и също време пестник и вяра Атанас Семов: Резолюцията на Европейския парламент е по едно и също време пестник и вяра
“Шамарите би трябвало да се раздават с думи и политически оценки. Това направи и Брюксел на два пъти тази седмица. Това, което видяхме...
Проф. Семов означи, че преди идните избори би трябвало да си дадем сметка, че предстоят избори, за които нямаме партийни стратегии. По думите му един парламент не може да се състои единствено от адвокати, само че при липса на задоволително адвокати, същинско законодателство не може да бъде направено. " Важно е в Народното събрание да има качествени хора, потвърдили се хора, не просто известни. Известността не е гаранция за свястност безусловно ", сподели той.
" Държавата ни се нуждае от шоково повишение на приходите. Процентът на мизерстващото население у нас е най-голям в целия Европейски Съюз ". уточни Семов, като акцентира нуждата от стратегия, която да направи качествата на народа ни продаваеми. " България се нуждае от коренно понижаване на предпоставките за корупция, които са извънредно доста и са заложени в механизмите на властта във всички форми и нива ", уточни още проф. Семов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР