Част от служебните министри на Румен Радев ще се върнат

...
Част от служебните министри на Румен Радев ще се върнат
Коментари Харесай

Служебните министри на Румен Радев се връщат като секретари и съветници на „Дондуков“ 2

Част от служебните министри на Румен Радев ще се върнат като секретари и съветници на “Дондуков ” 2, заяви „ 24 часа “. Хората, за които президентът би трябвало да търси работа обаче, са повече от свободните постове, стана ясно през вчерашния ден. Затова и публично към момента никой не е още веднъж назначен към администрацията на президента, е видно от уеб страницата му. За това е нужен декрет.

Почти несъмнено е обаче, че служебният министър председател Гълъб Донев ще се върне още веднъж като секретар по обществена политика и демография.

Преди да стане министър на защитата в двата служебни кабинета “Донев ”, Димитър Стоянов бе дясна ръка на Радев на “Дондуков ” 2 като основен секретар на институцията. В момента обаче изпълняваща длъжността е Цвета Тимева. Очаква се тя да остане на този пост. Затова Стоянов може да се върне като секретар по сигурността. Той изпълняваше импровизирано и функционалността началник на кабинета на президента, откакто преди 2 година Радев уволни Калоян Методиев, който след това стана началник на кабинета на Корнелия Нинова, до момента в който тя бе министър на стопанската система в държавното управление на Кирил Петков. И до през днешния ден постът началник на кабинета на Радев продължава да е незает.

Служебният министър на превоза Христо Алексиев също ще се върне на “Дондуков ” 2, с цел да поучава Румен Радев.

Очаква се и представителят на служебното държавно управление Антон Кутев да се върне още веднъж като президентски секретар по парламентарните въпроси.

В момента Радев води диалози с хората си, с цел да сглоби цялостната картинка с оглед и на идните локални избори наесен. Той би трябвало да откри работа на най-малко още трима от служебните министри, разкриха осведомени.

Очаква се някогашният Министерство на вътрешните работи началник Иван Демерджиев да се впусне в кметската борба за Пловдив. Колегите му Крум Зарков и Явор Гечев обаче нямат такива планове, а президентът желае да останат в екипа му, по тази причина би трябвало да измисли като какви. За някогашния правосъден министър Зарков се заприказва, че може да смени Емилия Друмева като секретар по правни въпроси, защото ѝ предстояло пенсиониране.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР