Част от скоростната тангента в София пропада само три години

...
Част от скоростната тангента в София пропада само три години
Коментари Харесай

Част от Северната тангента пропада само три години след откриването й

Част от скоростната дъга в София пропада единствено три години след формалното разкриване на трасето, оповестява bTV.

При прекосяване под моста на река Искър хората са забелязали, че доста от панелите под мостовата структура са напукани, а някои от тях към този момент са паднали. Според Борис Бонев, който алармира за случая, е неприемливо чисто нов обект за 180 млн. лв. да наподобява по този метод. Още повече, че за късото време от началото на употребата й към този момент е бил осъществен един гаранционен ремонт на тангентата.

Инж. Иван Досев от Агенция " Пътна инфраструктура " изясни, че кофражните панелки не са носещи градивни детайли. Според него те евентуално са паднали още при наливането на бетона, а не след стартирането на строителството. Той акцентира, че въпросните панелки имат градивна армировка, която е изчислена по подобен метод, че да може да издържи тежестта на бетона, преди пътната плоча да е стегнала. Инж. Досев бе безапелационен, че вероятността да падне е дребна, защото армировката не е скъсана.

Припомняме, Северната скоростна дъга беше открита на 28 април 2016 година Тя би трябвало да свързва северозападните и югоизточните квартали на София. Заради скоростната права обаче старите пътища бяха отстранени, а нови по този начин и не са построени.

По тази причина последваха митинги на жителите от " Бенковски ", " Нови Искър ", " Илиянци " и " Требич ", които принудиха Министерският съвет да отпусне средства за улици.

От Министерство на регионалното развитие показват, че задължението да се изградят уличната мрежа и локалните трасета, които обслужват дребните население места и селата в границите на София, е на Столичната община.

Три години по-късно към момента няма построени прави. Не е ясно и по кое време скоростната дъга ще се свърже с пътната мрежа на София. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР