Част от шест столични квартала останаха без ток. Причината е

...
Част от шест столични квартала останаха без ток. Причината е
Коментари Харесай

Шест столични квартала останаха без ток заради умишлен палеж

Част от шест столични квартала останаха без ток. Причината е тенденциозен палеж в колектор в региона на бул. " Сливница ", който бил породен при опит за кражба.

Заради случая късно нощес 12 600 семейства и икономически консуматори са останали без електрозахранване.

Засегнатите квартали са З ахарна фабрика, Илинден, Св. Троица, Западен парк, Фондови жилища и Банишора.

Екипи на ЧЕЗ Разпределение са открили, че са употребявани запалителни средства в колектора и са нанесени вреди по кабели на сдружението. До премахване на повредите от сдружението осигуриха различно зареждане на засегнатите клиенти.

 ЧЕЗ сменя кабелите с нови без мед в 29 квартала на София
ЧЕЗ сменя кабелите с нови без мед в 29 квартала на София

Очакват по-малко обири

По думи на основния действен шеф на ЧЕЗ Разпределение България Виктор Станчев умишлените пожари се правят, с цел да се изключи електрозахранването. По този метод има опция кабелите да се обелят и да се смъкна медният им екран.

Той изясни, че кабелите, които се употребяват през последните години, не съдържат мед, само че заради неналичието на прецизно законодателство набезите не престават.

От сдружението обявиха, че са взети всички вероятни ограничения за отбрана на колектора, в това число обезпечаване на жива защита. Компанията се надява, че събитията към случая ще бъдат изяснени, а нарушителите - открити.

От ЧЕЗ Разпределение осведомят потребителите в засегнатите региони, че естествената скица на електрозахранване ще бъде възобновена , като е допустимо това да бъде съпроводено с кратковременни изключвания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР