Част от СДС-арите искат оставката на председателя Божидар Лукарски и

...
Част от СДС-арите искат оставката на председателя Божидар Лукарски и
Коментари Харесай

Война и скандали в СДС! Искат оставката на председателя Божидар Лукарски…

Част от СДС-арите желаят оставката на ръководителя Божидар Лукарски и ще издигнат публично въпроса поискана на 17 април, по време на съвещание на Националния съвет. На конференцията по-късно ще избере новият водач.

Решението е взето на заседание на партийните структури от Югоизточна България, което се организира в Стара Загора. Това съобщи Николай Александров – регионален ръководител на СДС-Стара Загора, представен от БНР.

Хората по места не са удовлетворени от изолацията на партията сега от останалите десни обединения и от неналичието на дейна политика по отношение на новото държавно управление и изясненост за бъдещето на Съюз на демократичните сили. Основният укор към ръководителя неговият заместител Емил Кабаиванов заключи с едно изречение: “Той не води никаква политика”.

Две трети от гласовете са нужни, с цел да бъде заменен ръководителят, след което се назначава краткотрайно изпълняващ длъжността.

Форматът Реформаторски блок към този момент е привършен и партията ще прекрати участието си в него, стана ясно още. Участниците в срещата потвърдиха опозиционния темперамент на Съюз на демократичните сили и анти-ГЕРБ политиката, която партията ще води и в бъдеще. “Не сме дали своят вот за Румен Радев и това не е нашият президент”- показаха още представителите на Съюз на демократичните сили. “Под никаква форма няма да участваме в политически план, въодушевен от новия президент”.

Ще се изследват настройките по места за вероятни сътрудници.

Обединението вдясно е извънредно неотложно, в случай че партиите в тази част на политическото пространство желаят да оцелеят и да вземат участие във властта. Близо 300 хиляди гласа на последните избори, разграничени сред три партии, няма да доведат до триумф, разяснява Емил Кабаиванов. “Компромиси ще би трябвало да се вършат, само че в никакъв случай в дясно проблемите не са били идейни, а постоянно става дума за персонален егоизъм”- добави още той.

Проевропейска, консервативна и отворена за договаряния. – по този начин дефинира партията Румен Христов, зам.-председател на Съюз на демократичните сили.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР