Част от съдържателите на заведения у нас са готови с

...
Част от съдържателите на заведения у нас са готови с
Коментари Харесай

Предложение в Lupa.bg: Настояват заведенията да бъдат разделени - за ваксинирани и неваксинирани

Част от съдържателите на заведения у нас са подготвени с предложение, което да успее да реши проблемите им с работното време и посетителите. Инициаторите желаят заведения за хранене, питейни заведения и разнообразни заведения да бъдат разграничени - на такива за хора с ваксини и документи, и на такива, които не дават отговор на изискванията, научи Lupa.bg.

По този метод ще се даде опция на хората да избират, а не да се тормозят дали ще имат проблем с управляващите, в случай че са в заведение, а те нямат нужния документ.

" Нали преди този момент желаеха документи за имунизирани, за преболедували, а в този момент това отпада с новите ограничения? Защо ни се пречи да работим, да изхранваме фамилии, а в това време би трябвало да плащаме налози, осигуровки, наеми и така нататък? ", питат ресторантьорите.

" Преди години, когато влезе в действие закона да не се пуши на закрити места, незабавно му се откри цаката - след 22 часа се сервираха купички с мокри салфетки или с вода, та личният състав да не носи отговорност, а посетителите да си пушат на воля. След това трябваше една заведение с избрана площ, да бъде разграничено, с цел да има опция в едната част да се пуши, а в другата не. Да има равнопоставеност и пушачите да не мръзнат на студа и да пафкат като изгонени сирачета в зимните месеци. Сега обстановката е сходна и може да се откри консунсус ", допълниха основателите на предлагането, които се надяват да бъде взето под внимание и да се направи нещо по въпроса.

Някои заведения за хранене, най-много в София, още първоначално заявиха, че няма да изискват от своите гости никакви документи и документи, а те ще могат да си употребяват на воля, а наред с това - и до по-късно часове. Разбира се, тези местенца са доста малко, защото хората се опасяват от наказания и не им се заплащат непотребни пари, които по този начин или другояче се чудноват по какъв начин припечелят, изключително след повишението на тока.

Много заведения към този момент взеха решение за себе си - затварят, до момента в който ситуацията се възстановява. Някои пък избират да работят от петък до неделя, защото не виждат смисъл през останалото време да хабят запас - човешки и финансов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР