Част от рибата в реката на родопския град Девин е

...
Част от рибата в реката на родопския град Девин е
Коментари Харесай

Замърсяване уби част от рибата в реката на родопски град СНИМКИ

Част от рибата в реката на родопския град Девин е измряла, алармират граждани  Това е станало в зоната, обособена за лов на риба на балканска пъстърва. Местни споделят, че внезапно рибите почнали да се обръщат по стомах, а за това нямало забележима причина.Деца, които си играели в сектора, почнали да вадят животните мъртви и да ги събират в кофи, написа

На място са кметът на обитаемото място Здравко Иванов, както  и представители на Ловно-рибарско сдружение " Девин " и Клуба по състезателен лов на риба " Девин ". Незабавна ревизия е била осъществена от Регионалната ревизия по околната среда и водите и Агенцията по сигурност на храните. Взета е проба от водата.

Местни споделиха пред наш кореспондент, че забелязали във водите към завода за минерална вода „ Девин “ да се нови бяла пяна. Подозират, че тя е източнк на замързител, предизвикал случая.  От РИОСВ-Смолян прецизираха, че взаимно с Регионалната лаборатория към Изпълнителна агенция по околна среда ревизират сигнал за запенване на река Девинска в региона на завода за бутилиране на минерална вода.

По време на обхода на реката е открито спешно заустване на отпадъчни води в река Девинска. Причината е замяна на помпи, в резултат на което отпадъчните води от активността на предприятието не се изпомпват до канализационната мрежа на град Девин.

Заустените отпадъчни води са от индустриалната активност на предприятието и с битово-фекален темперамент – от поддържането на санитарно-хигиенните условия в пространствата.

Незабавно са подхванати ограничения за прекратяване на нерегламентираното заустване, прецизират от екоинспекцията. На завода за минерална вода „ Девин “ ЕАД ще бъде наложена административно-наказателна мярка.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР