Част от приходите ще бъдат дарени на фонд „За децата

...
Част от приходите ще бъдат дарени на фонд „За децата
Коментари Харесай

Излиза книга за журналиста Милен Цветков „379 дни с Милен Цветков"

Част от приходите ще бъдат дарени на фонд „ За децата на Милен Цветков "

На 19 април се навършва 1 година, откогато обичаният публицист Милен Цветков почина в нелепа злополука в София. Книгата „ 379 дни с Милен Цветков. Историята на една предстояща обич " (от Книгомания) излиза в негова памет. Книгата е под редакцията на журналиста Георги Тошев.

Милена Иванова е индивидът до Милен Цветков в последните няколко години. 379 дни е тяхното общуване дружно, само че историята на любовта им е почнала по-рано, когато Милена Иванова гостува за първи път в студиото на „ Часът на Милен Цветков ". И за двамата тази обич е чакана и мечтана, само че минава през премеждия.

В книгата ще прочетете спомените, които Милен Цветков е разказвал на Милена Иванова за детството си, навиците и правилата в живота си, за работата си в другите малките екрани, за сътрудниците, от които е научил доста за публицистиката (като Бригита Чолакова), и за други, от които се е разочаровал; за професионализма и какъв брой е значимо доверието, за топлата връзка с децата си, за планината, за пътуванията до Гърция.



Въпреки че Милена Иванова е нумеролог, 19 април не предвещава, че ще се случи нещо неприятно - денят е Великден, Милен Цветков се е чувствал благополучен, съумява да чуе за празника по телефона всички, които обича... само че повече не се връща при обичаната жена.

„ 379 дни с Милен Цветков " демонстрира обичания публицист подобен, какъвто е - през погледа на Милена Иванова като сътрудник, както и през погледа на най-хубавия другар от детските години Марио Райчев, и сътрудниците от Нова тв Ани Иванова, Тара Нури и Иво Тодоров, публицистите Георги Милков и Ники Кънчев.

От през днешния ден книгата се популяризира по книжарниците. Част от приходите ще бъдат дарени на фонд „ За децата на Милен Цветков ".

Тази книга е роман за Милен. Субективен, персонален взор на дамата до него в последните му години тук. Срещнах се с Милена след гибелта на Милен. Тя описа за тяхната красива история. Милен показа с мен за Милена два месеца преди да си тръгне. Нарече я „ огромната ми обич ". Беше откровен. - Георги Тошев

Той беше един от дребното отвън „ конвейера " в малките екрани. С времето си беше построил личен жанр, лични сетива за работа и с шефовете, и с гостите, и с публиката. И в трите той отново беше себе си - не правеше нещата, както му споделяха от горната страна или изпод, или както искаше този насреща. - Ники Кънчев

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР