Част от предвиденото трасе на АМ Черно море се предвижда

...
Част от предвиденото трасе на АМ Черно море се предвижда
Коментари Харесай

Променят част от трасето на АМ Черно море заради защитени местности

Част от плануваното трасе на Автомагистрала " Черно море " се планува да бъде променено. Това излиза наяве от отговор на Агенция " Пътна инфраструктура " до екоминистерството. Причината е да не се засягат границите на предпазените местности " Ятата " и " Побити камъни ", както и да не нарушават режима на предпазената зона " Ахелой - Равда - Несебър ", съобщи.

Новото планово предложение обвързвано с " Ятата " планува изместване на пътните връзки отвън предпазената околност. Мостът, който е очакван да бъде построен в региона ще бъде с подобаваща вантова структура с огромна дължина на отворите, която ще разрешава позициониране на опирите отвън границите на предпазената територия, показват от АПИ.

Трасетата в зоната Ахелой - Равда - Несебър ще бъдат изместени на запад сред селата Медово и Александрово. Относно местността " Побити камъни " след направена инспекция се планува трасетата да минават наоколо, само че няма да засягат региона. Предвижда се автомагистралата да минава източно от село Здравец. Първите промишлени постройки там ще се намират на към 350 м., а първите жилищни ще са на повече от 500 м., заради тази причина в региона ще бъдат построени шумоизолиращи огради.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР