Част от пратките от Великобритания за ЕС ще подлежат на

...
Част от пратките от Великобритания за ЕС ще подлежат на
Коментари Харесай

Пратките от Великобритания за ЕС с митническа декларация от 1 януари |

Част от пратките от Англия за Европейски Съюз ще подлежат на мита от 1 януари 2021 година, заяви The Guardian. 

За някои продукти ще бъдат начислявани Данък добавена стойност и такса за обработка, а някои пратки ще бъдат арестувани в пощите до момента в който получателят в Обединеното кралство не заплати всички мита и такси. 

От началото на новата година хората във Великобритания ще би трябвало да попълнят митническа декларация за своите колета. Това не важи за изпращането на картички и документи, акцентираха от Royal Mail. Пощите посъветваха английските клиенти да следват тези инструкции още от през днешния ден, с цел да бъдат избегнати закъснения на пратките.

" Клиентите, пращащи пратки от Англия, Шотландия и Уелс, ще би трябвало да прикрепят митническа декларация към пратките с дарове или артикули, изпращани зад граница, включително и за дестинации от Европейски Съюз ", обявиха английските пощи.

За артикули, изпращани от Северна Ирландия до Европейски Съюз, няма да бъде нужна митническа декларация. Това се дължи на Протокола за Северна Ирландия, контрактуван сред Лондон и Брюксел. Той гласи, че Северна Ирландия ще продължи да съблюдава разпоредбите на европейския митнически съюз и на единния пазар след края на преходния интервал след Брекзит, изтичащ на 31 декември.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР