Част от прашасалите билетни автомати на фирма Индра“, които бяха

...
Част от прашасалите билетни автомати на фирма Индра“, които бяха
Коментари Харесай

Да получиш билет от автомат е като шестица от тотото

Част от прашасалите билетни автомати на компания „ Индра “, които бяха инсталирани по автобусните спирки в града преди повече от две години, към този момент работят, сподели репортерска инспекция на „ Марица “.

Гражданите могат да си закупят електронни билети с прехвърляне на цена от 1,50 лв. и да употребяват услугите на градските автобуси в продължение на един час. В множеството случаи устройствата работят единствено на едната от успоредните спирки на автобусите.

Наш кореспондент съумя да си набави подобен билет на спирката против Централна гара. Процедурата е доста елементарна, защото това е единствената услуга, която се предлага. Трябва единствено да имате тъкмо приготвена сума, защото машините не връщат ресто.

Вместо електронен билет, който да бъде валидиран, автоматът генерира систематичен бон, който доста наподобява на касова записка. На него са означени датата и часът на закупуване, както и докога важи.

„ Не е редно билетът да стартира да тече при самото принтиране. Така би трябвало да дебнеш рейса и да го купиш тъкмо преди да се качиш. Ами в случай че дадеш 1,50 лв., чакаш половин час да пристигна кола, пътуваш 20 минути в запушване и след това се оказваш вътре с 50 стотинки, тъй като към този момент е изминал този един час “, стартира да недоволства постоянен пасажер, който чакаше автобуса.

Кондукторът в линия 20 също беше изумен от новата екстра на градския превоз. Когато репортерът на „ Марица " подаде на таксуващия бележката, служителят реагира с фразата: „ Какво е това? “.

След като разбра, че „ това “ в действителност е билет, мъжът стартира старателно да ревизира тъкмо по кое време е публикуван и докога важи. Всичко това се разигра пред погледите на една дузина пасажери в рейса, които следиха с учудване случката.

Оказва се, че единствено част от машините, които са сложени в централната градска част, работят. От северната страна на Тунела работи единствено автоматът, който обслужва спирката в посока Чифте баня.

Подобно е и ситуацията на археологическия подлез. Там също работи единствено машината в посока Тунела. На " Тримонциум " и от двете страни устройствата са изправни, а пред постройката на Централна гара електронни билети няма. На работещите машини написа " Докоснете екрана ", а на останалите - " Устройството не работи ".

" Сега би трябвало да прекосявам подлеза, да отида до другата страна, да взема билет и отново да се върна. Сигурно ще изпусна рейса и по тази причина ще си увисвам тук ", съобщи пловдивчанка, която от 10 минути чакаше шестицата за кв. " Изгрев " на площад " Съединение ".

Въпреки старта на новата система, и други пловдивчани всеобщо не знаят, че могат да се възползват от екстрата. „ Нищо не запознат съм тази нова техника, избирам да си заплащам в автобуса “, разяснява възрастен мъж, който озадачено наблюдаваше цялата процедура по потреблението на машината.

На останалите спирки единствено единици хора допускаха, че автоматите могат да се употребяват. До 14 часа безкондукторното таксуване на „ Индра “ беше продало едвам 28 броя от новите билети. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР