Част от полицаите поискаха да бъде отменена наредбата, която изисква

...
Част от полицаите поискаха да бъде отменена наредбата, която изисква
Коментари Харесай

Полицаите поискаха да бъде отменена наредбата, която изисква да бъдат проверявани за наркотици

Част от служителите на реда желаеха да бъде анулирана наредбата, която изисква да бъдат проверявани за опиати. Един от синдикатите към този момент нападна наредбата в съда, планувано е дело.

" В случая юристите, които изготвиха жалбата, откриха процесуални нарушавания и несъгласия със закона за нормативните актове. Ние като експерти ще прибавим и още точки ”, съобщи Добромир Добрев от Централния полицейски профсъюз по NOVA.

Според наредбата обект на надзор са чиновниците, които са на терен. Но не и тези, които са в институциите и деловите служби са пропуснати, те са назначени в контролиращата комисия със заповед на министъра. Ситуацията е нелогична. Това сподели Добрев.

На въпроса идентични ли са тестванията за жителите с предлаганите за чиновниците, Добрев означи: " Това са напълно разнообразни проби от тези за водачите. Тук се взимат биологични проби. Така че министерството би трябвало да изясни какво е имуноаналитичен тест? Защото на никое място в наредбата не се споделя какво е това нещо. ”

Генади Тенев, зам.-председател на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, сподели, че от федерацията не поддържат мнението на Централния полицейски профсъюз. " Считаме, че такава разпоредба е нужна. Такъв ред и изискване е нужен в Министерство на вътрешните работи, както и за тестване за приложимост на алкохол, тъй като подобен ред няма ”, добави той.

Наредбата в същия си тип беше оповестена за публично разискване през 2021 година, на идната година усъвършенстван вид беше пуснат през 2022 година - и в двата случая от Централен полицейски профсъюз не са декларирали мнение против тези нарушавания. " Информацията, че Министерство на вътрешните работи нападна наредбата не е вярна, тъй като в действителност това са 300-400 индивида от Министерство на вътрешните работи ", беше безапелационен Генев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР