Част от политическите партии реагираха на създалата се ситуация, след

...
Част от политическите партии реагираха на създалата се ситуация, след
Коментари Харесай

Част от партиите с реакции след решението на ЦИК за отмяна на машинното гласуване


Част от политическите партии реагираха на създалата се обстановка, откакто ЦИК анулира машинното гласоподаване. 

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов разгласи, че " сега тече държавен прелом ". Основание за изказванието му е " паническата реакция на ПП-ДБ " и фактът,  че " макар възбраната на ЦИК да се гласоподава с машини и решението, съгласно което идния локален избор ще се организира единствено с хартиена бюлетина, министерството на вътрешните работи е разпоредило машините да се доставят по места ". От партията упорстват заместник-министър Михаил Стойнов да бъде задържан, а държавното управление да подаде оставка. Костадинов заяви още, че членовете на партията в секционните изборни комисии няма да подписват протоколи за банкет на машини.

От своя страна водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова написа в своя Фейсбук профил, че това което се случва през вчерашния ден и през днешния ден е най-тежкият удар против държавността в последните години. Според нея са се изправили Министерски съвет против ЦИК, Министерство на вътрешните работи против ДАНС, ОИК против ЦИК, партия против партия от ръководещото болшинство. Резултатът е цялостен срив и в без това нежното доверие в институциите. Каквото и да се случи оттук насетне, всеки ще търси съображение за анулиране на изборите, счита Нинова. Тя прикани президентът Радев незабавно през днешния ден да свика КСНС.

 Лидерът на Има Такъв Народ Слави Трифонов изиска оставката на зам.-министъра на електронното ръководство Михаил Стойнов. Според него той е виновен за създалата се обстановка. 

" Докладът на ДАНС, разискван на Председателски съвет в Народното събрание, хваща Стойнов да копира кодовете на машините на флашка и да си я прибира. По този метод той е в положение да компрометира машинния избор, тъй като може да пипа софтуера на машините. Половин час след решението на ЦИК за анулация на машинния избор същият човек изпраща до ЦИК документално удостоверение, че няма никакъв проблем с машините и те са сигурни ", написа Трифонов във Фейсбук. Той дефинира като " неуместен " фактът, че Политическа партия стачкуват против личното си ръководство.

Вчера от Има Такъв Народ оповестиха, че са подали сигнал до КПКОНПИ, до основния прокурор и до европейската прокуратура за данни за корупционна скица за 640 млн. лева за осведомителна сигурност на вота и за закани към министъра на електронното ръководство.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР