Част от поетите от строителя на интерконектора с Гърция ангажименти

...
Част от поетите от строителя на интерконектора с Гърция ангажименти
Коментари Харесай

Шишков: Имахме остър разговор със строителя на интерконектора, не спазва ангажиментите

Част от поетите от строителя на интерконектора с Гърция задължения не са спазени. Това разгласи на брифинг служебният министър регионалното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков, откакто организира среща с всички участници в строителството на междусистемната газова връзка.

Той изясни, че се очаква строителната работа да приключи до неделя и да се премине към подписването на Акт 15.

" Частично имаме довършени част от нещата, само че за жалост, част от уговорките, които бяха поети с дата вторник и сряда, не са приключени. Имахме много настоятелен, само че и мога да кажа малко изострен диалог със строителя. Той пое уговорката до неделя вечер обектът да е подготвен - приказвам за първия стадий ", съобщи Шишков. 

Служебният районен министър означи, че в понеделник още веднъж ще направи инспекция. 

" Надявам се да видя приключен първия стадий ", уточни той. 

" Строителният контрол си е показал съвсем всички документи. Тези, които има да показва строителят, виждам, че не са в нужното движение. Затова споделям, че през днешния ден имах може би малко изострен диалог със строителя - един път за документите и един път, че имаха поети задължения, а не ги приключиха. Надявам се в действителност, че до неделя обектът ще бъде приключен ", акцентира Шишков.

И заяви, че министерството води диалог с всички общини да си вземат удостоверенията от кадастралните служби. 

" Най-вероятно до края на седмицата ще почистим тези документи, които зависят от страната и общините. Проектантът има подготвеност сега, в който строителят приключи обекта, да може да се пристъпи към подписването на Акт 15 ", изясни още районният министър.

По думите му на следващия ден в 10:00 часа строителите ще бъдат при регионалния шеф в Кърджали, с цел да се види в кои общини има забележки към интерконектора.

" При инспекцията ни преди няколко дни имаше да се инсталира един вентилатор в акумулаторно помещение в Хасково, като противопожарна мярка. Другата ни забележка беше, че противопожарен воден контейнер в Стара Загора не е бил цялостен поради теч. Строителят е заречен да довърши резервоара и да го изпълни с вода. В Хасково интензивно се прави отвесната планировка и до неделя асфалтовият път до Хасково ще бъде подготвен ", сподели още Шишков.

На въпрос от публицистите дали има някаква политическа конспирация в неизпълнените задължения на строителя Шишков отговори следното:

" Ние се превърнахме във втори контрол на градежа на газовата връзка. Станахме деен участник в градежа с интелектуален артикул и също така вършим най-бързо всички съгласувания по плана. В нашата работа няма никаква политика, най-малко за мен, аз се усещам доста повече специалист, в сравнение с министър ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР