Част от по-сивата олигархия в България няма интерес страната ни

...
Част от по-сивата олигархия в България няма интерес страната ни
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Част от сивата олигархия е против влизането на България в еврозоната

Част от по-сивата олигархия в България няма интерес страната ни да одобри еврото, съобщи националният представител от “Демократична България ” Ивайло Мирчев пред БНР.

Той акцентира, че “Демократична България ” има воля оптимално бързо страната ни да влезе в еврозоната.

“България подаде документи за еврозоната дружно с Хърватия. Но да си член на еврозоната значи много по-сериозен надзор. Това значи да няма КТБ, а притежателите на банки да не могат да отпускат сами на себе си огромни кредитни експозиции ”, сподели той.

Мирчев добави, че държавното управление с изключение на войната, икономическата рецесия и законите, които да се трансформират по проекта за възобновяване, би трябвало да приготви и законодателните промени за покриване на критериите за приемане в еврозоната.

“Тези закони можеше да бъдат изменени още през през 2018 година, когато подадохме документи за участие, в случай че Бойко Борисов и ръководещите от ГЕРБ имаха желанието България в действителност да влезе в еврозоната ”, добави той.

„ Демократична България “ ще внесе план на решение да се обследва активността на „ Лукойл Нефтохим “ и това най-вероятно ще се случи в понеделник. Така ще се разшири обсегът на краткотрайната комисия за инспекция на събитията, довели до прекъсване на природния газ от “Газпром ”.

“Колегите ни би трябвало да ни поддържат в това решение. В “Демократична България ” пробвахме всички подходи във връзка с “Лукойл ”. И на този стадий няма необикновен резултат, че вдигнахме тематиката и дадохме съответни обстоятелства ”, съобщи Мирчев, който е член на краткотрайната анкетна комисия за прекъсването на газа.

Според него до момента в „ Лукойл Нефтохим “ е бил защитаван по-скоро съветският, а не българският народен интерес. А златната акция на страната е упражнявала надзор в интерес на съветските ползи.

“България може без съветски газ. Страната ни не би трябвало да зависи единствено от един снабдител. Трябва да имаме доста снабдители, с цел да може каквото и да се случи с един от тях да използваме опциите за потребление на различен газ ”, безапелационен е той.

По мотив кандидатурите за предстоящ началник на Антикорупционната комисия, Мирчев съобщи, че Бойко Рашков се оправя добре като министър на вътрешните работи и би се справил и като началник на бъдещата КПКОНПИ.

„ Бойко Рашков би се справил доста добре като началник на КПКОНПИ. Страхотен е на този стадий и има какво още да даде “, добави той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР