Част от плажовете по Българското Черноморие ще бъдат определени като

...
Част от плажовете по Българското Черноморие ще бъдат определени като
Коментари Харесай

Нова наредба прави част от плажовете достъпни за хора с увреждания

Част от плажовете по Българското Черноморие ще бъдат избрани като налични за хора с увреждания с решение на Министерския съвет. Те ще могат да ги употребяват от януари 2026 година

Дотогава би трябвало да бъдат основани и обезпечени всички механически и други условия и съоръжения, планувани с промени в Наредбата за досегаемост и повсеместен дизайн на детайлите на наличната среда.

Проектът е оповестен за публично разискване на уеб страницата на Министерство на регионалното развитие и strategy.bg. Към ноември 2023 година в страната има близо 31 000 възрастни с увреждания (ползващи непозната помощ) и 13 000 деца с увреждания.

„ Достъпният морски “ плаж би трябвало да обезпечава безвъзмезден достъп за напредване на хора с двигателни увреждания от входа на плажа, по пясъчната линия, до и вътре в морето, съблекалните, тоалетните и преместваеми обекти за бързо обслужване, както и до душовете, чадърите, шезлонгите и оборудванията за спортно-развлекателна активност, които би трябвало да са построени по подобаващ метод за хора с двигателни усложнения.

Концесионерът или ръководещият използването на плажната линия би трябвало да обезпечи даването на плажни инвалидни колички и плажни патерици, които да обезпечат устойчиво напредване на хората с двигателни увреждания по пясъка и водата. Към наличния за инвалиди плаж би трябвало да насочват подобаващи табели.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР