Част от плажната ивица в курорта Албена е замърсена с

...
Част от плажната ивица в курорта Албена е замърсена с
Коментари Харесай

Нефтопродукти са замърсили плажа в Албена

Част от плажната линия в курорта " Албена " е нечиста с нефтопродукти. Това е установила инспекция на чиновници от Басейнова дирекция " Черноморски регион ", РИОСВ-Варна и Регионалната лаборатория към Изпълнителната организация по околна среда след постъпил сигнал.
Обходен е терен от към 2 км в региона на хотел " Мура " в черноморския курорт до устието на река Краневска. Морските води пред цялата плажна линия са с натурален цвят, липсва опалесценция по морската повърхнина и не е установено замърсяване. Уведомени са Областна администрация – Добрич и Изпълнителна организация " Морска администрация " – Варна.
Два следващи дни – на 10 и 11 април - са осъществени инспекции и на плажовете по Северното Черноморие, за които в екоинспекциите са получени аналогични сигнали. От северната страна на Първа буна във Варна е има скупчване на водорасли по цялата дължина на буната и на морския плаж, само че морските води не са нечисти с нефтопродукти. Няколко топчета от мазут с величина сред 1 и 5 см са открити на пясъчната линия в региона на централен плаж, къмпинг " Добруджа " – Шабла. Не е открит източникът на замърсяването. При инспекцията не е открит брегови източник на замърсяване.
Не е установено замърсяване с нефтопродукти на морските води и плажната линия в комплекс " Слънчев ден ", в курорта " Св. Св. Константин и Елена " и в околност " Зеленика " пред залива на Каварна.
Взетите проби от морската вода в региона на обходените плажове ще бъдат изследвани по физико-химични индикатори, оповестява на страницата си Басейнова дирекция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР