Част от пътя между Кричим и Девин е в лошо

...
Част от пътя между Кричим и Девин е в лошо
Коментари Харесай

Част от пътя между Кричим и Девин е в лошо състояние заради спор чия собственост е

Част от пътя сред Кричим и Девин е в неприятно положение поради спор кой е притежател на пътния сектор. Това се разбра от позиция на кмета на Кричим Атанас Калчев и отговори на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) на въпроси на " Дневник ".

Според Калчев пътят се утежнява с всеки минал ден, като неравностите по него са причина за пътни произшествия, предизвести той. По думите му проблематичната пътна права, която попада в урбанизираната територия на Кричим, е част от републиканската пътна мрежа и е благосъстоятелност на страната в лицето на АПИ.

 Диспут добави нови линии към войната на тълкования за неприятните пътища Диспут добави нови линии към войната на тълкования за неприятните пътища

Кметът осведоми, че общината няма подписано съглашение с АПИ за взаимно финансиране и взаимни действия по построяването, поддържането и ремонта на републиканските пътища преминаващи през урбанизираната територия на Кричим. Предупреди водачите да търсят от АПИ компенсации при пораждане на застрахователно събитие поради неприятния път, както и неприятното положение на маркировката и знаците

" В качеството ми на кмет на община Кричим и от името на управлението на общината, изрично декларирам, че няма да допуснем, друго и изборно интерпретиране на законодателството, както и неоснователни изказвания от страна на разнообразни чиновници на АПИ, които не кореспондират с нормативната уредба и имат за цел да вменяват отговорности и задължения на община Кричим във връзка с републиканския път в частта му в регулацията на обитаемото място ", акцентира Атанас Калчев.

От АПИ дадоха отговор, че третокласният път сред Кричим и Девин е в положително положение. Уточниха, че през 2020 година са ремонтирани 15.3 км от трасето - от изхода на Кричим до бент. " Въча ". През 2022 година е ремонтиран и секторът от Куртово Конаре до Кричим. Пътната организация твърди, че в " недобро положение " е права малко над 1.5 км в урбанизираната територия на Кричим.

От пътната организация допълниха, че през октомври 2022 година Областното пътно ръководство - Пловдив е показало на община Кричим план на спогодителен протокол за взаимно финансиране при поддържането на сектора в рамките на Кричим. Протоколът е върнат от общината с отвод да бъде подписан. АПИ показва, че има планова подготвеност за ремонт на сектора, само че поради неналичието на съглашение с локалната община с ясно написани задължения и обезпечено финансиране обектът не е включен в програмата на организацията за пътни поправки за тази година.

АПИ добавя, че сега по контракта за поддържане на републиканските пътища в Пловдивска област се разпореждат възстановителни действия при спешни обстановки за обезпечаване на безвредното пътешестване на водачите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР