Част от Паметника на Съветската армия в София е счупена

...
Част от Паметника на Съветската армия в София е счупена
Коментари Харесай

Потрошиха част от Паметника на Съветската армия

Част от Паметника на Съветската войска в София е счупена и пада. Става дума за плочата с надписа „ На Съветската войска освободителка от признателния български народ “.
 Младежи оглеждат вредите по паметника.

Плочата е паднала в навечерието на годишнината от съветското навлизане в Украйна – 24 февруари. Днес в Русия пък се празнува Денят на бранителя на Отечеството. Това име на празника е относително ново – от 1992 година, преди този момент той е отбелязван като Ден на Червената, а по-късно на Съветската войска.

оповестява, че плочата е счупена от възрастен мъж, който е арестуван в Първо РПУ. Той е изчакал идването на полицейския патрул и е обяснил, че дейностите му са неговият митинг против съветската инвазия в Украйна, стартирана от Владимир Путин.
 Щетите не са изключително огромни.

Полицията обаче занапред ще прецизира какво тъкмо се е случило.

Около паметника, прочут у нас и като МОЧА - Монумент на окупационната Червена войска, има ситуирани задоволително камери и зорко се охранява от полицията, защото от години е сцена на политически разногласия.

Макар да има решение на Столичния общински съвет за демонтирането му, то не се извършва. Това кардинално нервира десните гласоподаватели в София и паметникът от години е трансфорат в „ платно “ за разнообразни протестни арт съоръжения. Затова и е под засилена защита.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР