Част от откраднатите картини на Майстора са открити Част от

...
Част от откраднатите картини на Майстора са открити Част от
Коментари Харесай

Част от откраднатите картини на Майстора са открити

Част от откраднатите картини на Майстора са открити
Част от откраднатите картини на Владимир Димитров - Майстора и Димитър Киров - Ди Киро са открити. Заподозрени са четирима души. Задържани са двама обвинени за осъщественото закононарушение.

Това заяви в Министерски съвет вътрешният министър Младен Маринов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Произведенията на изкуството са открити в антикварна къща в столицата. Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев посочи, че са откраднати 16 картини – 5 на Майстора, 8 на Ди Киро, 1 на незнаен създател и 1 картина на Майстора, рисувана от различен художник.

"За нас е добре, че сме избавили част от творбите на изкуството. Надявам се, в резултат на оперативно-издирвателните мероприятия, които не престават и сега, да стигнем и до останалата част на откраднатите творби на изкуството, тъй че да ги върнем на притежателя, а и лицата, които са съпричастни към това закононарушение, да бъдат арестувани и предадени на прокуратурата и на съда", разяснява министър Младен Маринов.

БГНЕС напомня, че кражбата на десетки творби на изкуството беше осъществена от къща в София, благосъстоятелност на Павел Антонов. Кражбата е осъществена в дните преди Нова година. Не се знае точната стойност на откраднатите платна.

„ Мои близки, които посещават къщата ми оповестиха, че са забелязали още на 31 сутринта, че има следи от влизане в къщата. До вечерта съумях да накарам мой другар, който има достъп, да влезе и да ми каже и той ми сподели, че има изчезнали картини. Най-лошата вест е това, само че пък хубавата е, че не всичките са изчезнали, тъй като очевидно, който и да го е направил това, не е взел всичко ”, описа той. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР