Част от най-ярките звезди в света на тениса на маса

...
Част от най-ярките звезди в света на тениса на маса
Коментари Харесай

Световният елит в тениса на маса за пети пореден път идва в България

Част от най-ярките звезди в света на тениса на маса към този момент потвърдиха присъединяване в 5-ото издание на “Асарел България Оупън”. Турнирът ще се организира от 13-ти до 18-и август в Панагюрище и ще бъде с рекорден награден фонд от 190 000 $.

Детето-чудо, 16-годишният Томоказу Харимото, който е четвърти в света, ще си оспорва купата дружно с някогашния номер 1 Владимир Самсонов, финалиста от Европейските игри в Минск Джонатан Грот, 15-я в ранглистата Лиъм Пичфорд, който при миналогодишното си присъединяване в Панагюрище реализира ефектен поврат против олимпийския първенец от Рио 2016 Ма Лонг. И още редица одобрени имена в света на тениса на маса ще имат опцията да покажат своите умения в Арена „ Асарел”. Организаторите чакат рекорден брой участници, над 300.

„ С всяка година се стремим да подобряваме, както изискванията, по този начин и равнището на шампионата. Радваме се, че ползата се усилва, а доказателство за положителната ни работа са отличните оценки, които получаваме от Международната федерация. С оглед на равнището, наградният фонд, който е повишен с 30 000 $ по отношение на предходната година, и качеството на състезателите, умерено може да се каже, че „ Асарел България Оупън” е измежду топ 5 на спортните събития в страна ни през тази година”, показа турнирият шеф Цветозар Христов.

Новото в този момент е включването в програмата на смесени двойки, които ще добавят вълнуващите борби по единично при мъжете и дамите, както и при тандемите. България ще разчита още веднъж на положително показване от страна на Денис Коджабашев и Мария Йовкова.

Организаторите подвигат непрестанно равнището на конкуренцията. Дебютното зидание през 2015 бе част от Challenge Series с награден фонд 35 000 $, а на идната година към този момент бе част от по-високия Major Series. Отличните оценки на Международната федерация по тенис на маса (ITTF) още от първото издание означаваха последователно увеличение на наградния фонд и ранга на шампионата, което година след година водеше в Панагюрище все по-класни състезатели - Ким Донхюн (2015), Касуми Ишикауа (2016).

Организатори на събитието Seamaster 2019 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open са БФ Тенис на маса и Асарел България Оупън. Право на присъединяване в тазгодишното издание имат 310 състезатели. Записването тече сега и има 160 записани състезатели. Победителите ще получат и по 250 точки за международната сан листа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР