Част от националите ни по вдигане на тежексти се стягат

...
Част от националите ни по вдигане на тежексти се стягат
Коментари Харесай

Задава се бойкот в националния отбор по вдигане на тежести

Част от националите ни по повдигане на тежексти се стягат за протест, който да започва в края на месеца.

Причината е ръководството на президента на федерацията Неделчо Колев. Състезателите разкриха, че част от тях, както и треньорският щаб, не са получавали заплати от половин година. Те застават зад своя треньор Иван Иванов, както и Ариф Маджид, който беше определен за началник на централата, само че поради процедурни хватки към момента не може да поеме централата.

Христо Христов, Ангел Русев и Дейвид Фишеров подсигуряваха, че зад тях стоят и други родни национали по щанги.

" Ще има протест, в случай че не бъдат преведени средства до края на месеца. Не знам кой човек би се трудил без възнаграждение, ние няма да толерираме това състояние. Избрали сме си президент в лицето на господин Маджид. Искаме да призовем Неделчо Колев да се откаже. Напускаме лагера, стопираме да упражняваме. Ние сме получавали предложения от чужбина, в случай че беше алтернатива до момента щяхме да сме там. Ние желаеме да подвигаме за България. Нашите очаквания са Неделчо Колев да се отдръпна. За лиценза на федерацията знаем, че може да бъде лишен. Днес Неделчо Колев има късмет да направи нещо положително за нас, да се отдръпна като президент на федерацията “, показа Христо Христов на конференция в Пресклуб „ България “.

„ Преди няколко дни бяхме на среща с Неделчо Колев. Имаше въпрос към мен, дали не съм отишъл да пазя парите, а да пазя старши треньора Иван Иванов. Изглежда желаят да създадат тим без нас и треньора “, сподели Ангел Русев.

„ Заради тъжби от някакви хора ние не получаваме заплати. Федерацията не съблюдава договорите си с Министерството на младежта и спорта, парите са получени във федерацията, само че не доближават до избраните хора. Как да работим с човек, който ни лъже? “, разгласи Дейвид Фишеров.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР