Част от насоките за развитие на транспорта в столицата според

...
Част от насоките за развитие на транспорта в столицата според
Коментари Харесай

Нов план за развитие на транспорта в София предвижда въвеждане на “жълта зона”

Част от насоките за развиване на превоза в столицата съгласно план на проект за устойчива градска подвижност с небосвод до 2035 година на  “Инфрамобилплан ” са: насочване на придвижването към четирите транспортни кръга на града, изграждане на буферни паркинги при станциите на третия лъч на метрото при булевардите “Монтевидео ” и “Ботевградско шосе ”. Покачване на цените на зоните за паркиране при постигане на потенциал над 85%, въвеждане на жълта зона в останалата част от града, понижаване на тежкотоварното придвижване единствено в най-външния кръг, написа Столица.бг

Основната цел, която желаят да реализират с тези ограничения е ограничение на придвижването в центъра на София, като се развие по-добре пешеходното и велосипедното придвижване и се усъвършенства градския превоз. Над 3 млр. лева би трябвало да влага общината в транспортна инфраструктура, с цел да усъвършенства придвижването в София. Освен упоменатите ограничения планът планува още: отделяне на бусленти, доставките на артикули в магазините да стават единствено с екотранспорт, въвеждане на системата за електронно таксуване на пасажерите в градския превоз, развитие на метрото по бул. “Царица Йоана ” и други, осведоми вестник “Сега ”.

Средствата за тези дейносто би трябвало да бъдат събрани от четири места: 46 на 100 от парите обезпечава Столична община, 43 на 100 идват от европейски фондове, 9 на 100 от националния бюджет и 2 на 100 от Центъра за градска подвижност (ЦГМ).

Идеята на Столична община да освободи от коли елементи от София обаче се сблъсква със съпротивата на жителите. Така да вземем за пример живеещите на ул. “Иван Вазов ” в центъра желаят места за паркиране, а не пейки и дървета в близост.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР