Част от народните представители от разпаднатата група били във финансова

...
Част от народните представители от разпаднатата група били във финансова
Коментари Харесай

„Величие“ сами се ликвидираха в парламента

Част от народните представители от разпаднатата група били във финансова взаимозависимост
Ивелин Михайлов заключил депутати в хамбара си, държал ги 4 часа, а на сбирките събирал пари в кашони, твърди Николай Марков

Независимите депутати към този момент са 17

Шестима депутати от “Величие ” унищожиха парламентарната група на партията, напускайки я. Отцепниците са: Красимира Катинчарова, Юлиана Матеева, Павлин Петров, Ирена Негинова, Лариса Савова, Росица Калинова, и всички те са от тима на така наречен идеолог на “Величие ” Ивелин Михайлов.

В четвъртък Централният съвет на партията прикани Николай Марков да освободи поста на ръководител на парламентарната група, а Виктория Василева непринудено да се откаже от заместник-председателската позиция в Народното събрание. Това решение беше оповестено и в формалния уебсайт на партията.

Сутринта Николай Марков съобщи, че няма да се отдръпна от поста ръководител на парламентарната група (ПГ) на “Величие ”. В ефирен блок той изясни, че разломът сред него и Ивелин Михайлов настъпил, откакто Ивелин заключил депутатите от “Величие ” в хамбар в личната си къща и ги държал от 15:00 до 19:30 часа. “Държа ги, до момента в който аз отида да му кажа, че задържането на депутати по този метод, изземането на телефоните им и хвърлянето им на друга страна, т.е. лишаването им от връзка, е закононарушение ”, сподели Марков. Той съобщи, че депутатите на “Величие ” били заключени в деня, след гласуването за Временната парламентарна комисия за изработването на правилника на Народното събрание.

Оттогава той (Михайлов-бел. ред.) ни назовава предатели всички и приканва хора да ни убиват, добави подполковникът. Марков дефинира Михайлов като най-голямата му житейска неточност. Според него спорът се задълбочил, откакто изискал пред всички депутати бизнесът на Михайлов да се отдели от партийната работа. “На срещите, които Михайлов прави и които сякаш са с партийни цели, да се освобождаваме от мафията, действително се събират пари в кашони, продават се книги по 150 лв. на Ивелин Михайлов ”, сподели още Николай Марков.

Той изясни, че е бил определен за ръководител на партия “Величие ” на Национална конференция на групировката, която била в “Историческия парк ” и Албена Пекова персонално го поздравила. Издаден бил и протокол, че е ръководител на партията, само че досега в регистъра Пекова стои като началник на партията. Марков изясни, че обвързване на тези, които са провели конференцията, е да внесат документите в съда. “Оказа се, че това е следващата машинация и че те не са внесли документите в съда ”, акцентира подполковникът.

Той изясни, че част от депутатите на “Величие ” са във финансови връзки с Ивелин Михайлов - на някои от тях даже се водят компании, които в действителност са на притежателя на “Историческия парк ”.

След разпада на групата на “Величие ” самостоятелните депутати в Народното събрание стават 17.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР