Част от мостовете по международен път Е-79 в отсечката между

...
Част от мостовете по международен път Е-79 в отсечката между
Коментари Харесай

Опасни мостове залашват невинни шофьори

Част от мостовете по интернационален път Е-79 в правата сред Симитли и Кресненското дефиле са рискови. За това предизвестиха от Асоциацията на потърпевшите при произшествия. Предупреждения за това са изпратени до министъра на районното развиване и благоустройството Иван Шишков и ръководителя на УС на Агенция " Пътна инфраструктура " инж. Венцислав Ангелов.

" Няколко от мостовете, които са сред Симитли и Кресна са в много рисково положение с откъртени части, с арматури, които висят, които стърчат и при едно вероятно земетресение тази структура може да пропадне, да се срути, което би затруднило и би блокирало придвижването към Гърция, тъй като това е единственият път към Гърция, който свързва кулоар №8. Надявам се бюрократичните процедури да не бавят старта на тези поправки. С доста мудни темпове се случват нещата, не се отделят средства за превантивни мероприятия. Трябва да се случи някакво събитие - някакъв случай и да станат спешни нещата. И тогава към този момент с доста по-големи средства, с повече тапи се отстраняват проблемите ", разяснява пред БНР Владимир Тодоров от Асоциацията на потърпевшите при произшествия.

Междувременно проектите за Автомагистрала " Струма " срещнаха ново публично неодобрение, предава СЕГА. Вчера в Кресна се състоя митинг против желанието автомагистралата да минава през града. Според признатия вид над дефилето трафикът ще се движи еднопосочно от Кресна към Симитли, а долу през пролома ще бъде в противоположната посока - от Симитли към Кресна.

Представители на рафтинг клубове обаче настояха интернационалният път Е-79 да бъде непокътнат като различен маршрут, а автомагистралата да мине през тунел или да бъде построена напълно в планината.

" Без прием, двулентов път, скоростен, не е автомагистрала, без различен път, без опция да се върнеш обратно. Това съгласно нас е най-лошият път, най-лошият вид откъм сигурност, природа и за нас пътуващите в дефилето. Искаме до май месец да не се прави нищо, с цел да може идващото държавно управление, което е на власт, към този момент да си поеме отговорност, да си създадат стъпките, които са нужни ", съобщи пред Българска национална телевизия Борислав Пауновски, Българска рафтинг федерация.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР