Част от метален барелеф до открития преди дни паметник на

...
Част от метален барелеф до открития преди дни паметник на
Коментари Харесай

Барелеф от паметника на Калашников в Москва се оказа “въоръжен“ с шмайзер

Част от железен барелеф до открития преди дни монумент на Михаил Калашников в Москва беше изрязана с флекс, тъй като се оказа, че на нея е изобразен чертеж на автомат, употребен от нацистите по време на Втората международна война. Става дума за " Щурмгевер 44 " (StG 44), изобретен от немския инженер Хюго Шмайзер. За автоматът АК-47и до през днешния ден се спори дали не е било копирано и доразвито от руснаците от чертежите на германеца.

Паметникът бе открит в Москва с военни почести, венци и тирада на министъра на културата, в която той назова автомата калашник " културен бранд на Русия ". Композицията съставлява висок 10 метра фундамент със скулптура на Михаил Калашников с АК-47 в ръка, зад която има барелеф и скулптура на Св. Георги.

Част от този барелеф бе жестоко изрязана поради немския автомат, а скулпторът Салват Шчербаков призна, че е позволена неточност и съобщи, че " тази неточност се е промъкнала от интернет ", оповестяват локалните медии, представени от “Сега “.

Владислав Кононов, началник на Руското общество за военна история, разяснява, че " с помощта на тази неточност бе опустошен мит, че Калашников бил заел детайли от това откритие на негови сътрудници ", заяви Би Би Си.

StG-44 е изобретен от Хюго Шмайзер през 1942 година и влиза на въоръжение в армията на нацистка Германия през 1944 година И до през днешния ден експерти показват доста сходства на АК-47 с това оръжие, както и обстоятелството, че Шмайзер и негови сътрудници са пленени и откарани да работят в Съюз на съветските социалистически републики след войната да работят за потребностите на Червената войска.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР