Част от мерките в подкрепа на гражданите и местния бизнес,

...
Част от мерките в подкрепа на гражданите и местния бизнес,
Коментари Харесай

Варна удължи някои от мерките за подпомагане заради коронакризата

Част от ограниченията в поддръжка на жителите и локалния бизнес, които, 2020 година, остават в действие. Тяхната дълготрайност ще бъде съобразена със периодите в заповедите на здравния министър. Това стана ясно на днешното съвещание на локалния парламент, на което съветниците, по самодейност на ръководителя Тодор Балабанов, допълниха свое решение от средата на декември.
Тогава те утвърдиха предлагането на групата на Политическа партия ГЕРБ обектите, попадащи в обсега на заповедта на министъра на опазването на здравето от 25 ноември, да бъдат освободени от възнаграждение на такси, наеми и цени на услуги, в това число от цена за сметоизвозване и такса " тротоарно право ". Облекчението, според решението, важи за интервала 28 ноември – 21 декември 2020 година
 Ревизоро твърди, че са крили за новата кафява повреда във Варненското езеро Ревизоро твърди, че са крили за новата " кафява " повреда във Варненското езеро
Около 10 дни ВиК Варна не е съобщило на Министерство на околната среда и водите за новата повреда на огромната канализационна тръба, която аварира отново. Това удостовери екомин...
Впоследствие срокът на въведените противоепидемични ограничения беше продължен до 31 януари 2021 година Затова Общинският съвет на Варна реши интервалът, в който жителите и бизнесът се освобождават от възнаграждение на посочените разноски, да бъде съгласуван с избраните в съответните заповеди на министъра на опазването на здравето периоди.
На юридическите и физическите лица, които към този момент са си платили локалните такси, наеми и цени на услуги по контракти и компенсации с Община Варна за този интервал, сумата ще бъде приспадната от идващите заплащания.
На днешното съвещание съветниците утвърдиха също разкриването на нова обществена услуга " Асистентска поддръжка " за 728 поданици на Варна. Асистенти ще оказват помощ на възрастни хора и на лица с увреждания, които не са в положение да се обслужват сами.
Местният парламент даде също единодушието си Община Варна да кандидатства по процедура за директна безплатна финансова помощ „ Топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19 ”. 300 варненци, намиращи се в затруднено състояние, в продължение на няколко месеца ще получават топъл обяд.
 Обект за 2 млн. в центъра на Варна пропадна Обект за 2 млн. в центъра на Варна пропадна
Обектът, за който от „ Спаси Варна “ сигнализират, че е пропаднал, е на обща стойност над 2 млн. лв. с Данък добавена стойност. Сумата по него през...
Проектът за рационализация на уличното осветяване в регион „ Младост “ също беше част от дневния ред на днешното съвещание. Съветниците утвърдиха текста на съглашение за партньорство за осъществяване на плана, който планува рехабилитация, рационализация и създаване на умна система за ръководство и мониторинг на външното изкуствено осветяване в регион „ Младост “, кв.16, „ Възраждане “ ІІІ м.р. и „ Възраждане “ ІV м.р. Те дадоха единодушието си от общинския бюджет да бъдат обезпечени средства в размер до 600 000 лв. за съфинансиране на плановото предложение. Безвъзмездната финансова помощ е в размер на 713 306 лева, обезпечени по стратегия “Възобновяема сила, енергийна успеваемост, енергийна сигурност “.
 Друго решение от днешното съвещание е общинското дружество „ Паркинги и синя зона “ да поеме ръководството на рибарско пристанище „ Карантината “ в регион „ Аспарухово “ във Варна. Предприятието ще ръководи безплатно новоизграденото пристанище за период от 5 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР