Част от магистрала Европа може да бъде пусната до края

...
Част от магистрала Европа може да бъде пусната до края
Коментари Харесай

Регионалният министър: Част от АМ Европа може да бъде пусната до края на годината

Част от автомагистрала " Европа " може да бъде пусната до края на годината. Това заяви служебният районен министър Иван Шишков. Заедно с вътрешния министър Иван Демерджиев през днешния ден инспектираха строителството на автомагистралата.

Двамата министри разясниха, че би трябвало да се усъвършенства пропускливостта на пункта. Според Иван Шишков има отчуждителна процедура, която би трябвало да се направи, която да бъде призната с новия градоустройствен проект на Драгоман. Оказа се, че към 150 метра преди граничния пункт би трябвало да се правят строителни действия, като задачата на служебното държавно управление е непосредствено от автомагистрала " Европа " да се влиза в пункта.

Иван Шишков - длъжностен министър на районното развиване и благоустройството: " Надяваме се и до Нова година най-малко чат от трасето да бъде пуснато, въпреки и на биндер, защото последния пласт най-вероятно изискванията няма да разрешават, чисто климатични. Но каквото е допустимо, вредите, които са много огромни и като планиране и като закъснение, каквото е допустимо в границите на закона и на сигурността на придвижването, ще бъдат поправени ".



Иван Демерджиев - длъжностен министър на вътрешните работи: " Всички знаем какъв брой е належащо в пиковите моменти да има места за паркиране на тежкотоварните камиони. Още повече, че тук се касае за автомагистрала. За да се реши казусът и безпроблемно да действа пункта, паркирането е значим въпрос. Той не беше организиран. Набелязали сме стъпки за цялостното му решение. Така, че да се намерят паркоместа, които напълно да задоволят потребностите на пункта и да не се стига до камиони, паркирани на пътнато платно ".

Освен решение на казуса с паркирането, част от постройките тук ще бъдат разрушени, само че не и преди да бъдат издигнати нови. Предстои преустрояване и на граничния пункт " Калотина ".

Вижте повече в директното включване на Светозар Костадинов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР