Част от любимците на цяла България - актьорите от култовия

...
Част от любимците на цяла България - актьорите от култовия
Коментари Харесай

Любимците ни от Оркестър без име не си говорят! Поппандов обвини Мамалев в липса на морал заради Велко Кънев. Вдовицата му помоли

Част от любимците на цяла България - актьорите от паметния филм " Оркестър без име " Павел Поппандов и Георги Мамалев.

``
реклама

Това разкри самият Поппандов в предаването " Денят стартира с Георги Любенов по Българска национална телевизия ". Той призна, че изрично е отказал да взе участие в планувания за втората половина на декември концерт на група НЛО, в която участваха те двамата, починалите Велко Кънев и Чочо Попйорданов и куп други обичани наши актьори.

" Това е една доста неприятна тематика за мен, само че хората би трябвало да бъдат наясно. Това е публиката, която ме е основала като артист, и аз съм й дебитор и би трябвало да се регистрирам пред нея. Затова дано да разплетем и тази история. На 11 декември се навършват 8 години от гибелта на Велко Кънев. Когато той умря аз помолих, предложих по-точно, на Мамалев, на Стефан Димитров и на Живко Колев да издадем един диск с нашите песни, които, както сподели Стефан Димитров, да не ги изхвърляме от прозореца. И с парите да създадем един монумент на Велко. Това предложение тогава остана " във въздуха ". Преди две години обаче най-неочаквано се появи диск с нашите песни. Затова аз не знаех, по тази причина не знаеше и неговата съпруга Дора, която наследява неговите права. Съвсем инцидентно научих - мой другар купил диск от някакъв магазин и ми го донесе. Започнах аз да диря каква е истината и историята на този диск и се срещнах с производителя му. Той ми сподели: " Ама, господин Поппандов, те ми споделиха Мамалев и Живко Колев, че са се разбрали всички между тях и аз по тази причина го издадох ". Казах: " Как по този начин, нали би трябвало да има позволение на министерството културата, отделът за авторските права? ". Но той още веднъж сподели, че му оповестили, че всичко е уредено. Отидох в министерството на културата, срещнах се с един от някогашните им служители. Отговорът беше чисто българско факсимиле: " Недейте, господин Поппандов, ние ще намерим кой е виновника, ще се разбере истината, ще си понесе наказването ". Така и не се разбра - какъв брой бройки, какъв е тиража, какво е, що е. Та, по този начин уважиха паметта на Велко ", сподели Поппандов в ефира на Българска национална телевизия.

" Тази година при мен пристигнаха две млади момчета - режисьори и сценаристи в предаването, които ми предложиха да вземам участие в този концерт. Казах им, че няма да стане по няколко аргументи - едната я споменах доскоро, а другата е, че без Велко НЛО не съществува. И отхвърлих. Между другото, на 31 юли 2011 година - последният рожден ден на Велко, аз му се обадих по телефона. Тогава се въртеше една концепция да се прави втора серия на " Оркестър без име ". И Велко ми сподели: " Павка, откажи се от това, ще развалим всичко ". И си мисля, че в случай че имам опция да го попитам какво мисли по този случай, коства ми се, че ще ми отговори по този начин: " Павка, да са живи и здрави, остави ги ". Заради това ще кажа и аз по този начин: " Нека да са живи и здрави ", и в случай че съвестта им е чиста, им споделям: " На добър час ", откровеничи до болежка артистът.

Запитан дали счита организирането на въпросния концерт за някакъв тип морална корист и какво мисли вдовицата на Велко Кънев по тематиката, той отговори: " Мислех да не я въвличам нея, само че аз се слушам с нея постоянно по телефона и тя ми сподели: " Павка, апелирам ти се, направи нещо да не загатват Велко. Нещо повече - тя се е обадила на Мамалев и го е помолила да не загатват Велко ". Заради това не си приказваме с Мамалев. Как е допустимо? Толкова години сме били дружно. Той вместо да пристигна на помена на Велко на гробищата, той пристигнал тук в Българска национална телевизия да си популяризира незаконно издадения диск. Как можеш да откажеш да създадем памет на Велко? С който сме били толкоз години. Не ми го побира акълът. Съжалявам, че това ще го чуят и близки на Георги Мамалев, само че това за мен е липса на всевъзможен морал. Не е единствено той, и други има ".

На въпрос за вероятно продължение на " Оркестър без име ", обичаният артист отговори: " Този филм не може да има продължение. След като е достигнал едно равнище, и то високо равнище, до ден сегашен е настоящ и хората го харесват. Ключът е от думите на Велко: " Ще развалим това, което направихме! " Няма го Людмил Кирков, няма го Станислав Стратиев, няма го Димитър Манчев, няма го Николай Николаев. Колко хора от тези артисти ги няма ".

Водещият Георги Любенов също се развълнува от гостуването на артиста и приключи с думите: " Започнахме ведро, само че организирахме един мъчителен диалог. Това беше урок ". 

Видеото от изявлението вожете да видите тук!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР