Част от живеещите в кв. Тракция в Русе са напуснали

...
Част от живеещите в кв. Тракция в Русе са напуснали
Коментари Харесай

Напрежение в Русе! Роми бягат от махалата на убиеца Северин

Част от живеещите в кв. " Тракция " в Русе са напуснали домовете си, защото има клюки, че ще бъде упражнено принуждение върху хората от квартала.

В квартала последно е живял Северин Красимиров, който бе задържан в Германия за убийството на 30-годишната Виктория Маринова. Жената на Северин се изнесе от махалата, само че загатна, че той имал съучастници в зверството Тази заран се появи информация, че живеещите там са избягали още през нощта.

Илиян - един от дребното останали в къщата си поданици на махалата, изясни пред bTV: " Канят се да влизат в квартала ни и че ще пребият всички. Снощи телефоните бръмчаха, аз си махнах цялото семейство “. Той призна, че е въоръжен и подготвен да се отбранява. " Заради един урод не сме съгласни да пострадаме всички “, съобщи той. По думите му, от другия ромски квартал – " Селеметя “, се пробват да трансферират напрежението към тях.

Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи няма справедливи данни, които да потвърдят тези опасения, сподели шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи в крайдунавския град старши комисар Теодор Атанасов. Той съобщи, че все пак превантивно в квартала има непрекъснато полицейско наличие. Създадена е също и организация за бърза и съответна реакция при възможна ескалация на напрежението. " Нямаме справедливи данни, които да сочат, че има квалифициран акт на принуждение по отношение на популацията в квартала от който и да е било ", разяснява Атанасов.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР