Част от изходния код на социалната мрежа Twitter е бил

...
Част от изходния код на социалната мрежа Twitter е бил
Коментари Харесай

Twitter разследва бивши служители за изтичане на код

Част от изходния код на обществената мрежа Twitter е бил оповестен в интернет преди няколко месеца. Това съобщи в неделя The New York Times, като се базира на свои източници.

Данните са били налични за потребителите на онлайн платформата за софтуерни разработчици GitHub, а приключването на информация е било отстранено от Twitter едвам в петък.

Няма данни обаче какъв брой дълго изходният код е бил обществено притежание.

В допълнение към условието GitHub да отстрани данните, Twitter, посредством съда на Северния окръг на Калифорния, изиска от платформата данните на потребителя, който е разгласил част от изходния код, както и тези, които са го изтеглили.

Twitter организира вътрешно следствие и обществената мрежа допуска, че индивидът, разгласил изходния код в мрежата, е напуснал компанията предходната година.
 Twitter продължава с уволненията
Twitter продължава с уволненията

Компанията направи спомагателни съкращения в екипа за доверие и сигурност

Припомняме, че на 27 октомври 2022 година Илън Мъск подписа договорка за закупуване на Twitter на стойност $44 милиарда Веднага по-късно той уволни няколко членове на управлението на компанията, в това число изпълнителния шеф Параг Агравал и финансовия шеф Нед Сегал.  Мъск също по този начин разпусна борда на шефовете и стана едноличен началник на компанията.

През януари стана ясно, че към 80% от чиновниците  са били уволнени или сами са напуснали след неговото идване. 

Според инженер, напуснал компанията, такава загуба на служащи и съкращения на личен състав може да затрудни поддържането на услугата. 
 200 000 имейли изтекли от Twitter
200 000 имейли изтекли от Twitter

Компанията към момента мълчи за хакерската офанзива и провалите от нея
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР