„Част от инвестициите от Плана за възстановяване ще се влеят

...
„Част от инвестициите от Плана за възстановяване ще се влеят
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Трябва да правим стъпки за развитието на регионите у нас

„ Част от вложенията от Плана за възобновяване ще се влеят в непосредствено в стопанската система, което е кратковременен резултат. Дългосрочният подобен ще пристигна от продуктивността и капацитета на стопанската система. Ще има вложения в уменията и дигитализацията. Това ще докара и до по-високо благополучие ". Това съобщи в студиото на „ Събуди се " вицепремиерът Атанас Пеканов.

„ В ревизирания проект имаме 56 капиталови плана и 43 промени, които са разграничени в 4 съществени съставния елемент. Те са от елементи заложени от рекомендациите на Европейската комисия, само че имат и същинско изражение в живота ни - реновирането на класните стаи ще разреши на децата да развиват уменията си и да употребяват цялостния си капацитет. Инфраструктурните планове ще оказват помощ на продуктивността на бизнеса. Друг план с същинско изражение е този за медицинския хеликоптер. Проектът за ВЕИ мощности на покривите на къщите ще докара до понижаване на сметките ", изясни Пеканов.

„ В предходния проект „ Центърът за лекуване на инсулти " беше в доста дребна форма. Сега той е доразвит и подсигурява построяването на 7 такива места в страната. Това ще подсигурява по-бърза реакция ", добави вицепремиерът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР