Част от хотелите в Балчик, настанили украински граждани, ще продължат

...
Част от хотелите в Балчик, настанили украински граждани, ще продължат
Коментари Харесай

Хотелиери: Средствата за украинските бежанци са крайно недостатъчни

Част от хотелите в Балчик, настанили украински жители, ще продължат да работят и по новата стратегия за подкрепяне от 15 лева, утвърдена от Министерския съвет. В момента към 7000 са украинците на територията на област Добрич, получили краткотрайна протекция, а местата във ведомствените бази по данни на регионалната администрация са едвам към 500. Според хотелиерите плануванаъа сума за заслон и изхранване е извънредно незадоволителна и би трябвало да бъде преосмислена.

Хотелиери сигнализират за забавени заплащания за настанени бежанци

Украинските жители, пристигнали в България повече като туристи, към този момент напуснаха страната ни и тук са единствено извънредно нуждаещите се бежанци, които в действителност няма къде да отидат, безапелационна е Наталия Атанасова. Нейният хотел ще продължи да се грижи за към 150 бягащи от войната лица.

" Средствата са извънредно незадоволителни. Ще търсим помощ от БЧК, от този народен контактен център. Спешни ограничения би трябвало да вземе държавното управление, съответни, във връзка интеграцията на тези хора в нашето общество ", разяснява Атанасова.

 istock istock
Според Александра Джафарова, шеф на различен от хотелите в Балчик, помощта би трябвало да бъде увеличена на най-малко 20 лева на човек. Според нея би трябвало да се отстрани и изискването след започване на работа украинците да напущат хотелите или ведомствените бази до месец.

" Защото един човек няма по какъв начин с една заплата да заплаща квартира и да устоя още трима ". 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР