Част от хората във Воден не бяха съгласни с размера

...
Част от хората във Воден не бяха съгласни с размера
Коментари Харесай

Стопаните във Воден: Обезщетенията не са адекватни, те са подигравка с хората

Част от хората във Воден не бяха съгласни с размера на обезщетенията за заличаване на животните им. Обезщетенията не са съответни, те са насмешка с хората, сподели един от пострадалите.

„ Психически ни унищожиха, когато унищожиха животните, в този момент още веднъж ни унищожават. Как мога да купя една овца за 190 лева в този момент би трябвало да я купя за 280 до 300 лева аз няма да закупувам, тъй като съм на възраст, само че тези хора ще купуват”, добави мъжът.

Взехме парите, тъй като не желаеме да сътворяваме непотребни проблеми, изясни друга пострадала.
Барикадата пред къщата на баба Дора в Шарково остава (ОБЗОР) Животновъди от Ямболско се готвят за митинг пред Министерския съвет
По думите на друга жена, хората не са задоволени, тъй като не им се изплащат пропуснати изгоди. Първо са изгубили овцете, щели са да им дадат агнета, изгубили са и мляко. Министърът първоначално даде обещание, че ще се дадат 35. лева плюс 7 лева държавна помощ. Никой не сподели, че тези пари щели да се дадат единствено на по-едрите аграрни стопани, регистрирани по някакви стратегии. Но за какво режат нас, най-дребните, най-бедните хора.

Кметът на с. Воден съобщи, че по лист стопаните в селото са 15 като суми във вчерашния ден по банков път са влезнали 112 000 лева без компенсацията на селекционера. Раздадени са и пари на ръка.

По думите на кмета особено във Воден обстановката е предходна умерено.

„ Ветеринарните и полицията си свършиха добре работата и не бяха възпрепятствани, тъй като авансово ние бяхме уведомили стопаните. Излязох въз основа на първите две заповеди със своя персонална нарочна писмена заповед, с която осведомих всеки един стопани какви ограничения следва да бъдат взети”.

Заради митингите в Голямо Шарково, се активизираха и воденските стопани, сподели кметът.

„ Аз утвърждавам тези митинги, тъй като те доведоха до увеличение малко на компенсациите, което е добре, тъй като мъчно се основава ново стопанство”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР