Част от хаоса се създава и от самите водачи. Когато

...
Част от хаоса се създава и от самите водачи. Когато
Коментари Харесай

Министър Гвоздейков: Част от хаоса се създава от шофьорите, които тръгват неподготвени за зимата

„ Част от хаоса се основава и от самите водачи. Когато ни осведомят медиите, че се чака усложнена зимна конюнктура, ние тогава се сещаме, че би трябвало да тръгнем на път, и то безусловно неподготвени – с несменени гуми или с незадоволително опит “.

Това съобщи министърът на превоза Георги Гвоздейков във връзка многото закъсали транспортни средства на територията на съвсем цялата страна през последните два дни поради усложнената зимна конюнктура.

Той разяснява и водачите на тежкотоварни коли , които закъсаха на доста места и блокираха придвижването, като подсети, че е тяхна отговорност да приготвят транспортните средства за зимни условия. 

Според Георги Гвоздейков повода за тежката обстановка се крие в мощния вятър, изобилния снеговалеж и невъзможността пътищата да се изчистят толкоз бързо . Той добави, че снегът е бил тежък и влажен, а клоните към момента са отрупани с листа, което е довело до рухването на доста дървета

Министър Гвоздейков разяснява и проблемите с железопътния превоз , който през вчерашния ден на доста места бе на процедура блокиран. По думите му проблемите са дошли заради скъсана контактна мрежа и паднали дървета по релсите.

„ В момента основните железопътни трасета са проходими, като се работи по две от второстепенните. Организацията е на равнище, все още няма бедстващи пасажери “.

Той въпреки всичко призна, че тук-там на пасажерите във влаковете и по гарите се е наложило да чакат по четири-пет часа , преди да бъде основана организация и те да бъдат извозени с рейсове. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР