Част от гръцките медии съобщиха за насрочен нов протест в

...
Част от гръцките медии съобщиха за насрочен нов протест в
Коментари Харесай

Нов протест за Македония утре в Атина

Част от гръцките медии оповестиха за плануван нов митинг в Атина за на следващия ден – 8 юли, зад който стои организация, под името " Комисия за отбрана на правата на влашките гърци, които живеят в Скопие и отбрана на гръцкия темперамент на Македония ".
" Хиляди жители в цяла Гърция скандираха, че Македония е гръцка ", " 24 града в един глас ", " Хиляди жители по улицата стачкуват за Македония ", " Македония е гръцка - извикаха хиляди жители в над 20 града ", " 24 града в един темп за скопския въпрос ", са част от заглавията в гръцките медии за вчерашните митинги в страната за „ отбрана на гръцкия темперамент на Македония ", съобщи БГНЕС.
Медиите в Гърция оцениха позитивно митингите, както във връзка с масовостта, по този начин и във връзка с посланията, които бяха отправени, а акцентът бе подложен върху обстоятелството, че демонстрациите завършиха спокойно и без партийни прояви, а жителите получиха поддръжка от политическата съпротива, от локалното самоуправление в градовете, както и от метрополиите и духовенството.
Организаторите от своя страна са удовлетворени от отзивите след митингите в 24 гръцки града. Отон Яковидич от " Комитета за битка за гръцкия темперамент на Македония “ съобщи по гръцката телевизия „ Скай “, че е станало ясно, че народът е " съгласуван, квалифициран и изисква да се зачита отношението му ".
„ Първите огромни митинги в Солун и Атина демонстрираха огромния размер на народа, който не приема потреблението на името Македония от прилежащата страна, до момента в който вчерашният втори стадий целеше не да се покаже размера, а да се види, че народът е изцяло съгласуван въз основа на решенията, импортирани с резолюциите от първите митинги “, сподели Яковидис и добави, че хората освен, че не са съгласни " да се даде името на съседите, само че изискват и да се организира референдум в Гърция ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР