Част от гражданите на Сопот се събраха тази вечер пред

...
Част от гражданите на Сопот се събраха тази вечер пред
Коментари Харесай

В Сопот е страшно, бесилка увисна пред oбщината!

Част от жителите на Сопот се събраха довечера пред общината на митинг. Недоволството е против тандема Деян Дойнов-Николай Новаков. Хората прочетоха декларация, че под ръководството на кмета и зам.-кмета от 2 години в общината царува безпорядък, безхаберие и управленческа отпадналост.

" Не може заместител кметът да ни назовава дърти пенсионери, ибрихчии, кюфлеци и да се държи в 21 в. като заптие от 19-ти век. Искаме оставката му ", скандираха недоволни.

Официалният мотив за днешния митинг е уволнението на шефа на къща музей Иван Вазов - Стефан Филчев. Това стана единствено 2 месеца преди да изтече мандатът му и съгласно протестиращите мотивът е политически.

Самият Филчев съобщи, че се усеща потиснат и скандализиран, тъй като за съвсем 5 години е направил ужасно доста за туризма и развиването на културното завещание в Сопот.

Той ще съди властимащите поради това, че го назовават апаш. Беше призната декларация в поддръжка на Филчев и настояването на оставка на кмета и зам. кмета, която ще бъде изпратена до министерството на културата и Народното събрание.

Беше обявено също, че преди време Гражданският комитет на Сопот е сезирал способените органи и министерството на финансите за груби нарушавания. Проверката е посочила, че има такива и към този момент е формирано досъдебно произвеждане.

Пред постройката на общината протестиращите сложиха бесилка, защото зам.-кметът Новаков направи обществено изявление, че в случай че довечера се събират повече от 8 индивида той персонално ще се обеси.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР