Част от фирмите, които почистват булевардите и улиците в София,

...
Част от фирмите, които почистват булевардите и улиците в София,
Коментари Харесай

Фирми за снегопочистване в София не започнали работа навреме

Част от компаниите, които почистват булевардите и улиците в София, ще бъдат глобени, защото не са почнали в точния момент. Има и закъснение на градския транспорт по някои от пътните артерии. Пътищата към Витоша за затворени за коли без вериги и за градския превоз, защото има снежна завивка сред 30 и 40 сантиметра.

Ще има наказания за компанията, която чисти „ Триадица “, „ Витоша “ и „ Младост “. Имат техниката и солите, само че заради някаква причина имат неприятна организация, заяви кметът Йорданка Фандъкова.

По обяд евентуално ще бъдат обработени пътищата към планината и ще бъдат отворени още веднъж, обясни Красимир Димитров, шеф „ Аварийна помощ и предварителна защита “ към Столична община и добави, че в София множеството пътища са обработени, има изобилен и мощен снеговалеж още от 4 през нощта.

По думите му значимите задания в този момент пред почистващите екипи е да тръгне трафикът.

Каква е ситуацията в страната

Сняг падна на доста места в страната, като затрудни придвижването по някои съществени пътища. На прохода „ Петрохан ” температурата е към минус 4 градуса. Образувала се е и снежна завивка над 10 см. Той е затворен за тежкотоварни коли над 12 тона.

Към момента няма закъсали коли. Не се планува затваряне на пътния сектор за леки коли.

„ Нека водачите, които минават през прохода, носят вериги. Обстановката към този момент не подготвя към слагането им, само че всичко, което е належащо за зимни условия на пътя, е добре да го има ”, изясни шефът на ОПУ-Монтана Влади Евлогов.

Сняг вали и на северния скат в Прохода на Републиката. Към момента там не се е образувала снежна завивка. Днес обаче се чака придвижването в региона да бъде затруднено, защото следва изваждане на камиона, който през вчерашния ден катастрофира и мина през мантинелите.

Временно придвижването през Троянския проход е лимитирано за моторни транспортни средства над 12 т заради снегопочистване, оповестяват от АПИ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР