Част от детските градини във Враца са отказали да бъдат

...
Част от детските градини във Враца са отказали да бъдат
Коментари Харесай

Внимание, родители! Част от детските градини във Враца отказват да се тестват за COVID-19, заплахата е реална

Част от детските градини във Враца са отказали да бъдат тествани за ковид, научи извънредно организация BulNews.
От локалното РЗИ са поискали да извършат пробонабиране за COVID-19 на личния състав в забавачниците на територията на общината и по тази причина е изпратено публично писмо до администрацията на Калин Каменов.
Част от детските градини обаче изрично са отказали да бъдат тествани за съществуването на рисковата болест. Това са „ Европейчета “, “Звънче “, „ Детска галактика “, „ Слънце “, „ Радост “, „ Брезичка “, „ Зора “, „ Единство, творчество, хубост “, „ Вълшебница “ и „ Дъга “. Директорите на изброените заведения документално са заявили своя отвод да бъдат тествани за ковид.
Скандалът е голям! Поведението на цитираните детски градини поражда в обществото доста въпроси. Защо работещите там не желаят да бъдат тествани дали са носители на вируса? Могат ли директорките на тези детски градини да подсигуряват на родителите, че техните деца няма да бъдат инфектирани от личния състав? Може ли някое от изброените места да се трансфорат в ново огнище на COVID-19 във Враца? Възможно ли е да станат и повече? Готов ли е личният състав на тези детски градини да поеме отговорността при вероятно бързо разпространяване на ковид в града?
Вероятно всеки рационален човек може да добави още въпроси, свързани със скандалния отвод за пробонабиране. Във всички случаи държанието на работещите в посочените детски градини е егоистично и безконтролно.
Междувременно организация BulNews научи, че взетите проби от останалите 6 забавачки във Враца са негативни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР