Част от държавните институции реално са абдикирали от задълженията си.

...
Част от държавните институции реално са абдикирали от задълженията си.
Коментари Харесай

Иван Гешев: Времето за политическо говорене изтече

Част от държавните институции действително са абдикирали от отговорностите си. Трябва да възстановим естественото взаимоотношение и разговор сред институциите. Времето за политическо говорене изтече, време е за незабавни дейности.

Това съобщи основният прокурор Иван Гешев в изказване пред медии в Съдебната палата, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Изпратих писма до всеки един от новите депутати в 48-ото Народно заседание, с които декларирам готовността си, и на прокуратурата, за среща с парламентарно показаните партии. Прокуратурата ще ангажира целия си експертен капацитет за промени в законодателството, за ефикасна и действителна правна промяна, сподели още Гешев.

Главният прокурор обърна внимание в изказването си на войната по пътищата, на вълната от опиати, заливаща българските учебни заведения и на миграционния напън в страната, който непрестанно пораства.

„ Пред прага сме на тежка икономическа и обществена рецесия при наближаваща зима ”, акцентира той и означи: Работещите за страната сме задължени да подсигуряваме сигурността на хората.

„ Това е във опциите ни, само че незабавно би трябвало да възстановим естественото взаимоотношение и разговор сред институциите. Нуждаем се от незабавни законодателни промени и ограничения за преодоляване на престъпността ”, безапелационен е основният прокурор.

Той означи, че хората не заслужават наред с многочислените житейски компликации да страдат от растежа на престъпността. „ Разбирането на прокуратурата е, че единствено и само взаимоотношението, разговорът и загърбване на персоналния интерес и политическите разлики може да докара до постигането на тази цел ”, сподели още Иван Гешев.

Гешев изрази вяра, че при професионален, а не политически спор, ще има опция за реализиране на промяна. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР