Част от четящите биха поспoрили, че е време да се

...
Част от четящите биха поспoрили, че е време да се
Коментари Харесай

Как да си приготвим сладко от плодове у дома

Част от четящите биха поспoрили, че е време да се вършат сладка от плодове и че към този момент е късно, само че фактът, че имаме опция да пазарим съвсем всичко целогодишно опрoвергава този мотив. Особено когато можем да закупим някои от плодовете на промоционални предложения. В тази публикация сме подготвили три лесни предписания за сладка, които всеки може да направи вкъщи си. 
Сладко от кайсии
Продукти: 
1 кг кайсии
1 кг захар
1 ч.л. лимонена киселина
2 с.л. ром
Приготвяне:
Кайсиите се измиват, нарязват, махат се костилките. Поставят се един до друг в тенджера и от горната страна им се поръсва ром и захар. Поставя се втори ред кайсии по същия метод – с ром и захар от горната страна им. Оставят се в хладилника за 24 часа. След това, се слагат да варят, като се разбъркват, с цел да не прегори захарта. Вари се 20 минути, откакто кипне. Лимонената киселина се разтваря в една чаша гореща вода и се изсипва вътре. След 5 минути, сладкото се дърпа от печката. Премахва се образувалата се пяна. Оставя се, без похлупак и ледник, да изстине изцяло и след това се трансферира с буркани.

Сладко от смокини
Продукти:
1 кг смокини
1 кг захар
 7 сигнала, които ви споделят, че прекалявате със захарта 7 сигнала, които ви споделят, че прекалявате със захарта
Всички знаем, че захарта е нездравословна за организма ни, изключително в случай че я одобряваме в огромни количества, които пречат на естественото действие...
1 ч.л. лимонена киселина
Приготвяне:
Смокините се измиват и се отстранява дръжката им. Продупчват се с съчка за зъби на няколко места. Варят се във вода 3 пъти по 5 минути, с цел да се отстрани леко горчивият им усет.След всяко варене, водата се сменя. Приготвя се сироп от половината захар и една чаша вода, в който смокините са варят за 15 минути. След това, се прибавя останалата захар и когато заври, се маха от котлона. Оставя се до идващия ден. На идващия ден, сладкото се доварява като единствено преценяме плътност му. 5 минути преди края на варенето се прибавя лимонената киселина, разтворена в 1 чаша гореща вода. Образувалата се пяна се обира и отстранява и сладкото се оставя да изстине. Когато е готово, се разсипва по буркани.
Сладко от дюли
Продукти:
 Три ексцентрични предписания за сладко Три ексцентрични предписания за сладко
Сладкото е една от обичайните зимнини, които се подготвят в България. Класически и обичани усети са от ягоди, боровинки и смокини н...
1 кг дюли
2 кг захар
1 ч.л. лимонена киселина
Приготвяне:
Дюлите се измиват, обелват и настъргват. От захарта и 4 чаши вода се сварява сироп като сиропът се обира с лъжица и отстранява. Добавят се настърганите дюли. Разбърква се понякога. Добавя се лимонената киселина, разтворена в 1 чаша гореща вода. Вари се още 5 минути. Оставя се да изсъхне и се трансферира в буркани.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР