Част от бизнеса е в готовност за протести заради новия ...

Част от бизнеса е в готовност за протести заради новия

Бизнесът не одобрява новия COVID план на правителството

Част от бизнеса е в подготвеност за митинги поради новия Коронавирус проект на държавното управление, съобщи NOVA.

Ресторантьори, хотелиери и притежатели на магазини се оповестиха изрично срещу ново затваряне и обявиха, че плануваните помощи са незадоволителни.

Голяма част от бизнеса се притеснява от банкрут, в случай че се стигне до ново затваряне. Според Националния проект това е планувано в четвърти стадий, т.е. при напълнен потенциал на лечебните заведения над 80%. Тревогите на притежатели на магазини, хотели и заведения остават макар плануваните ограничения.

Затворените бизнеси ще могат да се възползват от всички Коронавирус помощи, които действаха досега като 60 на 40, „ Запази ме” и Програма „ Възстановяване. Предвидена е и нова мярка – 20% безплатна помощ от междинните доходи на компанията през 2021 година Тя важи единствено за микро-, дребни и междинни предприятия. От бизнеса обаче обявиха, че тези ограничения не са задоволителни, изключително поради енергийната рецесия.

Новият Коронавирус проект на държавното управление незабавно провокира бурни реакции от страна на бизнеса. Причините – изтощението от сметките за ток и страхът от ново затваряне.

Правителството предложи - старите ограничения не престават да работят и прибавят една нова. Затворените в четвръти стадий микро-, дребни и междинни предприятия могат да получат безплатно 20% от чистия си оборот за 2021 година

Източник: fakti.bg